Zelenski contrazice datele SUA! A spus în premieră câți soldați ucraineni au fost uciși

Publicat: 25 feb. 2024, 21:55, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Zelenski contrazice datele SUA! A spus în premieră câți soldați ucraineni au fost uciși
Zelenski contrazice datele SUA privind numarul de soldati ucraineni ucisi

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit în premieră despre pagubele făcute de războiul din țara sa. Șeful statului a spus câți soldați ucraineni au decedat pe front.

Volodimir Zelenski contrazice datele SUA, dar și pe cele ale Rusiei! Președintele Ucrainei a spus câți soldați ucraineni au fost uciși de la începutul ”operațiunii speciale” pe teritoriul țării sale.

Zelenski contrazice datele SUA, dar și pe cele venite de la Moscova

Dacă serviciile secrete americane susțineau anul trecut că Ucraina a pierdut pe front peste 100.000 de soldați, iar de la Moscova se vorbea de și mai multe victime din rândul luptătorilor ucraineni, iată că Volodimir Zelenski contrazice pe toată lumea și spune că acelea sunt doar ”prostii”.

Mai exact, președintele Ucrainei a spus recent că Ucraina a pierdut pe front cel puțin 31.000 de soldați. În schimb, Zelenski vine cu cifre amețitoare atunci când vine vorba despre pierdurile suferite de Rusia.

„Treizeci şi una de mii de soldaţi ucraineni au fost ucişi în acest război, nu 300.000, nu 150.000 … Putin minte … Dar, oricum, aceasta este o mare pierdere pentru noi“’”, a declarat Zelenski.

Zelenski le-a spus însă reporterilor că nu poate dezvălui numărul răniţilor, întrucât această informație ar ajuta planificarea armatei ruse. În schimb, el a estimat pierderile ruse la 180.000 de morţi şi 500.000 de răniţi.

Ucraina nu a mai furnizat o cifră a pierderilor de trupe de la sfârşitul lui 2022, când consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a afirmat că 13.000 de soldaţi ucraineni fuseseră ucişi până atunci.

De cealaltă parte, Rusia păstrează secrete cifrele privind soldații căzuți pe frontul din Ucraina.