Preşedintele Germaniei: „Vom fi lângă Ucraina și o vom sprijini cu tot ce este necesar”

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat, miercuri, la București că ţara sa, ca de altfel și celelate state NATO, va fi alături de Ucraina în această perioadă grea și o va sprijini cu tot ceea ce este necesar.

„Şi pentru mine, pentru amândoi este extrem de important ca această legătură strânsă să nu fie doar subliniată, ci şi să o menţinem în viitoarele săptămâni şi luni în care acest război va continua. Şi împreună (…) suntem convinşi că noi, nu doar Germania şi România, ci întreaga Uniunea Europeană şi întregul NATO ne vom situa de partea Ucrainei, vom fi lângă Ucraina o vom sprijini cu tot ce este necesar în această situaţie de urgenţă. Cred că ajutorul nostru, sprijinul nostru va mai fi necesar multă vreme (…). Vom rămâne alături de Ucraina în această cea mai grea perioadă cu care se confruntă, nu îi vom lăsa singuri”, a afirmat Frank-Walter Steinmeier, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

În același timp, președintele Germaniei a vorbit și despre cât de important este să existe unitate în cadrul Alianţei transatlantice în situația actuală.

„În aceşti 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie între România şi Germania s-au întâmplat foarte multe. Cred că statele noastre au folosit acest timp pentru a apropia şi mai mult ţările noastre. Suntem legaţi foarte strâns, astăzi, din punct de vedere politic, economic, din punct de vedere al societăţii civile. În egală măsură, subliniez acest lucru pentru că poate niciodată nu a fost atât de limpede ca în aceste vremuri cât de importantă este unitatea în Europa, cât de importantă este unitatea şi în cadrul Alianţei transatlantice într-o asemenea vreme în care războiul cumplit de agresiune al Rusiei are loc împotriva Ucrainei: distrugere, mii de morţi, răniţi, milioane de refugiaţi şi multă suferinţă”, a spus Frank-Walter Steinmeier.

 

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Laura Kövesi: „Nu există țară curată în Europa”. România, pe locul...

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, spune că în Europa „nu există nicio țară curată”, iar, până la urmă, țările din Estul Europei...

Tatuajele și efectele lor puternice asupra sistemului imunitar

Tatuajele, ca de altfel orice intervenție cu un instrument străin de organism, dau un semnal putenic la nivelul sistemului imunitar. De fapt, ce se întâmplă...