Preşedintele Iohannis a semnat decretul prin care Virgil Popescu este desemnat interimar la Cercetare

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care ministrul Energiei, Virgil Popescu, este desemnat ministru interimar al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Florin Roman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, devine interimar la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării la 22 de zile de la instalarea Guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Miercuri, şeful statului a anunţat, la Bruxelles, că va accepta demisia lui Florin Roman şi îl va numi interimar la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării pe Virgil Popescu, ministru al Energiei.

„Am primit la Administraţia Prezidenţială demisia domnului ministru Florin Roman. Această demisie va fi acceptată şi voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu până când se stabileşte cine va prelua definitiv acest portofoliu”, a spus şeful statului.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a luat act, miercuri, de demisia lui Florin Roman din Guvern şi a transmis către preşedintele Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Florin Roman a demisionat, miercuri, din funcţia de ministru.

„Am înaintat azi demisia din funcţia de ministru, mulţumind premierului şi echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorbă îţi este răstălmăcită, când îţi asumi erori materiale, dar se ajunge la linşaj din prima zi de mandat este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului”, a scris Florin Roman, pe pagina sa de Facebook.

Anterior demisiei, premierul Ciucă i-a cerut lui Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse, menţionând că acesta va trebui să ofere lămuriri şi cu privire la noile acuzaţii apărute în spaţiul public.

Presa centrală a publicat informaţii conform cărora Florin Roman ar fi urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul unui colegiu universitar din Alba-Iulia şi a susţinut examenul de absolvire la UBB Cluj-Napoca. Astfel, Roman a obţinut o diplomă de absolvire, nu una de licenţă de la UBB, aşa cum ar apărea în CV-ul său.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole