Președintele Iohannis va fi premier într-o alianță cu PSD? „Previziunile” lui Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a vorbit la adresa președintelui Klaus Iohannis, evidențiind faptul că acesta nu a făcut decât să transforme conducerea PNL, „să contruiască o conducere care să fie slugă la PSD”.

„Președintele Klaus Iohannis nu a făcut decât să transforme conducerea PNL, să contruiască o conducere care să fie slugă la PSD”, a declarat Ludovic Orban duminică seara, la România TV. Orban a mai subliniat că ruptura de Klaus Iohannis s-a produs când Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la conducerea PNL. „Iohannis l-a împins pe el și pe gașca demolatoare”. Am mai avut câteva schimburi de mesaje cu președintele, dar nu un dialog. A fast o comunicare atunci când Cîțu l-a demis pe Stelian Ion. Ruperea coaliției este opera lui Klaus Iohannis.

Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Va fi premier, într-o alianță cu PSD. De aceea vorbeau ei de un plan pe șapte ani”, a mai spus Ludovic Orban.

Partide care își urmăresc, fiecare, propriile interese

El a mai punctat că actuala guvernare din PSD, PNL și UDMR este formată din partide care își urmăresc, fiecare, propriile interese. „Este un guvern din 3 formațiuni, care unul trage hăis, altul cea. Decizia extrem de dificilă de a mă separe de Iohannis și PNL a fost luată când s-a decis colaborarea cu PSD. Am încercat să-i conving pe colegi să voteze împotriva alianței, dar au ținut cont de ce a vrut Klaus Iohannis. Această conducere răspunde la toate comenzile primite de la Iohannis. A făcut PNL prizonier într-o coaliție de guvernare, în care se vede că PSD taie și spânzură.

Eu am preferat să plec în opoziție„, a conchis Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...