Președintele Iohannis va fi premier într-o alianță cu PSD? „Previziunile” lui Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a vorbit la adresa președintelui Klaus Iohannis, evidențiind faptul că acesta nu a făcut decât să transforme conducerea PNL, „să contruiască o conducere care să fie slugă la PSD”.

„Președintele Klaus Iohannis nu a făcut decât să transforme conducerea PNL, să contruiască o conducere care să fie slugă la PSD”, a declarat Ludovic Orban duminică seara, la România TV. Orban a mai subliniat că ruptura de Klaus Iohannis s-a produs când Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la conducerea PNL. „Iohannis l-a împins pe el și pe gașca demolatoare”. Am mai avut câteva schimburi de mesaje cu președintele, dar nu un dialog. A fast o comunicare atunci când Cîțu l-a demis pe Stelian Ion. Ruperea coaliției este opera lui Klaus Iohannis.

Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Va fi premier, într-o alianță cu PSD. De aceea vorbeau ei de un plan pe șapte ani”, a mai spus Ludovic Orban.

Partide care își urmăresc, fiecare, propriile interese

El a mai punctat că actuala guvernare din PSD, PNL și UDMR este formată din partide care își urmăresc, fiecare, propriile interese. „Este un guvern din 3 formațiuni, care unul trage hăis, altul cea. Decizia extrem de dificilă de a mă separe de Iohannis și PNL a fost luată când s-a decis colaborarea cu PSD. Am încercat să-i conving pe colegi să voteze împotriva alianței, dar au ținut cont de ce a vrut Klaus Iohannis. Această conducere răspunde la toate comenzile primite de la Iohannis. A făcut PNL prizonier într-o coaliție de guvernare, în care se vede că PSD taie și spânzură.

Eu am preferat să plec în opoziție„, a conchis Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...