Preşedintele Klaus Iohannis va reprezenta România la Summitul Uniunea Europeană – Uniunea Africană

Preşedintele Klaus Iohannis va reprezenta România la Summitul Uniunea Europeană – Uniunea Africană. Ţara noastră participă deja cu angajații Ministerului Apărării și de Interne la Misiunile de menținere a păcii din Congo, Sudanul de Sud, Mali, Libia sau Republica Centrafricană.

Summitul va oferi oportunitatea de a pune bazele unui parteneriat reînnoit și profund între Uniunea Africană și Uniunea Europeană. Se așteaptă ca liderii să discute despre modul în care ambele continente pot genera o mai mare prosperitate. Scopul este lansarea unui pachet ambițios de investiții între Africa și Europa, ținând cont de provocările globale precum schimbările climatice și actuala criză de sănătate. Participanții vor vorbi și despre instrumente și soluții pentru a promova stabilitatea printr-o arhitectură reînnoită de pace și securitate, notează Rador.

Pe parcursul celor două zile ale summitului vor fi organizate mai multe mese rotunde tematice în cadrul cărora vor fi dezbătute subiecte referitoare la finanțarea creșterii economice, sisteme de sănătate și producție de vaccinuri, agricultură, dezvoltare durabilă și educație.

Se așteaptă ca participanții să adopte o declarație

Discuțiile vor mai include subiecte precum pace, securitate, guvernare, schimbări climatice și tranziția energetică. La discuții, pe lângă liderii europeni și africani, vor participa și experți din domeniile menționate. La Reuniunea de la Bruxelles se așteaptă ca participanții să adopte o declarație privind o viziune comună pentru 2030.

Summitul precedent Uniunea Africană – Uniunea Europeană a avut loc în Coasta de Fildeș în anul 2017, iar declarația comună adoptată atunci a vizat patru domenii strategice: oportunități economice pentru tineri, pace și securitate, mobilitate și migrație, precum și cooperarea în materie de guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...