Maia Sandu, răspuns pentru George Simion. Parlamentarul a fost blocat la granița cu Republica Moldova

Liderul AUR a fost oprit, duminică, la granița cu Republica Moldova, întrucât avea interdicție de a intra în țară. Președintele Maia Sandu vine cu un răspuns pentru George Simion.

„Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României.

Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ”, potrivit unei declarații postate pe site-ul Președinției Republicii Moldova.

George Simion a încercat să intre în Republica Modova pe la vama Leușeni însă a fost oprit pentru că avea interdicție. Parlamentarul a făcut apel la pașaportul său diplomatic și a cerut intervenția Ministerului de Externe.

George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, având cinci interdicții de intrare pe teritoriul acestui stat. Ultima i-a fost aplicată în 2018, pentru o perioadă de cinci ani, până în 2023.

Liderul AUR George Simion a fost blocat, duminică, la granița cu Republica Moldova, în vama Leușeni. Lucrătorii vamali susțin că deputatul AUR are interdicție de a intra în Republica Moldova până în 2023. Potrivit AUR, George Simion se deplasează spre Chișinău la invitația parlamentarilor Republicii Moldova din Comisia pentru integrare europeană. Simion intenționează să participe la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...

Papa Francisc, mesaj de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

Papa Francisc a transmis un mesaj credincioșilor, sâmbătă, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător. Suveranul Pontif îi îndrumă pe aceștia să restabilească echilibrul...