Preşedintele Partidului Moderat din Suedia, desemnat să formeze noul guvern

Liderul Partidului Moderat din Suedia, Ulf Kristersson, a primit luni mandatul de a forma guvernul după ce blocul de dreapta din care face parte a câştigat majoritatea în recentele alegeri generale, a declarat preşedintele parlamentului, relatează Reuters.

„A fost o decizie destul e simplă”, a spus preşedintele parlamentului Anders Norlen, precizând că nu a stabilit un termen-limită pentru deliberări.

Moderaţii, Democraţii Suedezi, creştin-democraţii şi liberalii au câştigat 176 de mandate în parlamentul de 349 de locuri, puţin mai mult decât mandatele obţinute de centru-stânga, 173, potrivit autorităţii electorale suedeze.

Se anticipează că Kristersson va încerca să formeze un guvern minoritar, lăsând unul sau două partide de dreapta în afara coaliţiei de guvernare, deşi se va baza pe sprijinul lor în parlament.

Aceste alegeri reprezintă un moment de cotitură în politica din Suedia, în contextul în care Democraţii Suedezi, un partid antiimigraţie cu rădăcini în doctrina supremaţiei albilor, este pe punctul de a dobândi influenţă asupra politicilor guvernamentale, comentează Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...