Președintele PNL consideră că subvenția de la buget pentru partide ar trebui redusă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după ședința coaliției, că subvenţia de la buget pentru partide ar trebui redusă, mai ales pentru că nu mai sunt alegeri locale sau general până în 2024.

N-am discutat acest subiect (în şedinţa coaliţiei – n.r.). Această subvenţie trebuie redusă, din punctul meu de vedere. Nu mai avem până în 2024 alegeri, ca atare, ea trebuie dimensionată în funcţie de cheltuielile normale şi fireşti ale unei formaţiuni politice, cheltuieli care sunt pentru sedii, pentru personalul care deserveşte partidul, eventual cheltuieli pentru asigurarea comunicării publice cu cetăţenii„, a precizat Orban.

El a adăugat că nu a văzut suma alocată la rectificare pentru finanţarea partidelor politice, dar nu este de acord cu suplimentarea acesteia.

În ceea ce mă priveşte pe mine, eu n-am cheltuit niciun leu din fondurile partidului pentru prezenţa mea la conferinţele judeţene sau prezenţa mea la procedura de prezentare a moţiunilor. Sigur, există personalul SPP şi deplasarea pe care o fac în conformitate, care nu ţin de voinţa mea„, a menţionat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă are informaţii că în „cealaltă tabără” deplasările se fac pe banii PNL, el a spus: „Nu am astfel de informaţii şi sunt convins că din punctul de vedere al secretarului general, chiar dacă are altă preferinţă, nu va exista subiectivism, adică va exista egalitate de arme„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...