Președintele României a promulgat Legea carantinei în forma modificată

Preşedintele României Klaus Iohannis a promulgat Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic.

Potrivit legii, orice persoană care consideră că a fost vătămată de deciziile autorităților poate apela la instanță. În cel mult 24 de ore de la data comunicării deciziei direcţiilor de sănătate publică, şi cere anularea actului.

„Orice persoana care se consideră vătămata într-un drept sau interes legitim printr-un act administrativ individual emis potrivit art.8 alin.(3) poate introduce, în termen de cel mult 24 de ore de la data comunicarii deciziei direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, acţiune la judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are reşedinta ori la judecătoria în a cărei circumscripţie este situat spaţiul sau unitatea sanitară în care este izolată, solicitând anularea actului. Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru”, arată actul normativ promulgat de şeful statului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole