Președintele Senatului, Anca Dragu (USR – PLUS): „Cel mai performant guvern al României a fost condus de PSD”

Publicat: 18 apr. 2021, 13:58, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Președintele Senatului, Anca Dragu (USR – PLUS): „Cel mai performant guvern al României a fost condus de PSD”

Președintele Senatului, Anca Dragu, membru USR – PLUS, este de părere că guvernul cel mai performant pe care l-a avut România a fost cel de la începutul anilor 2000, condus de Adrian Năstase.

Invitată la Prima TV, Anca Dragu a spus că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani, dând exemplul guvernului condus de Adrian Năstase.

România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani. Întotdeauna am insistat, personal, pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de un minister sau de un guvern întreg.

În momentul în care se schimbă miniștrii, ministerele devin destul de greoaie și reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este și cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană a fost guvernul de la începutul anilor 2000, guvernul condus de Năstase”, a declarat Anca Dragu.

Dragu a explicat, apoi, că nu este un model Guvernul Năstase ci că s-a referit doar la continuitate, pentru că a fost un guvern care a rezistat 4 ani.

Nu este vorba despre un model, spuneam de continuitate și că este foarte important să ai un program foarte bine structurat și să ai șansa să îl implementezi pentru că aceste schimbări, aceste rupturi de ritm, nu fac bine implementării politicilor economice și sociale și în cele din urmă ne trezim că avem foarte multe decalaje, dacă ne comparăm cu țările europene, în toate domeniile: educație, sănătate, infrastructură”, a mai spus președintele Senatului, care face parte din Alianța USR – PLUS.

Ea a mai spus că USR – PLUS nu va ieși de la guvernare, pe fondul crizei politice și că, în mod normal, după demiterea lui Vlad Voiculescu, mandatul de la Ministerul Sănătății ar trebui să revină tot unui membru PLUS.

Părerea ei este similară cu cea exprimată de fostul premier Victor Ponta, președintele ProRomânia, în urmă cu două săptămâni. „Voi considera tot timpul că a fost cel mai calificat și eficient Prim Ministru al României după 1990 (deși am încercat din toate puterile să îl depășesc)”, declara atunci Ponta.