Președintele Serbiei: „Vom merge în iad”

Președintele rus Vladimir Putin vrea să ocupe complet Donbasul și apoi să facă o ofertă de pace Ucrainei și Occidentului. Dacă Kievul, împreună cu aliații săi, refuză cerințele sale, „iadul așteaptă Europa”.

Această declarație a fost făcută de liderul sârb Aleksandar Vučić, ale cărui cuvinte sunt citate de agenția de presă Nova. Președintele Serbiei susține că știe bine planurile imediate ale lui Putin.

Dacă Occidentul nu acceptă propunerea, vom merge în iad”, a spus Vučić, care a numit conflictul din Ucraina un război mondial și a susținut teza propagandei ruse că Occidentul colectiv „se luptă cu Federația Rusă prin armata ucraineană”, și a criticat, de asemenea, acțiunile Alianței Nord-Atlantice.

Potrivit previziunilor președintelui sârb, războiul din Ucraina va dura mai bine de un an. În plus, Vučić a spus că autoritățile sârbe trebuie să facă tot ce le stă în putere pentru a preveni un conflict militar în Balcani.

Reamintim că la mijlocul lunii mai, Vucic a oferit Ucrainei asistență în refacerea infrastructurii așezărilor afectate de agresiunea rusă și a adăugat, de asemenea, că Belgradul sprijină oficial și respectă integritatea teritorială a statului ucrainean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...