Președintele Turciei are planuri mari în viitor. Erdogan a vorbit la telefon cu Elon Musk despre viitoare colaborări cu Space X

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a vorbit la telefon cu Elon Musk, CEO-ul Tesla și Space X, despre viitoare colaborări și proiecte comune pe care acesta ar putea să le aibă cu Turcia, a anunțat Agenția de Comunicații a președinției turce.

Conform unui comunicat al agenției, conversația dintre Erdogan și Musk s-a concentrat pe tehnologie spațială și pe colaborarea dintre compania aerospațială SpaceX și sectoarele privat și public din Turcia.

„Vom continua să urmărim evoluțiile din domeniul tehnologie, și la noi în țară dar și în afară, și vom continua să sprijinim orice inițiativă care ajută poporul nostru”, a transmis Erdogan pe rețelele sociale după discuția cu Musk.

Convorbirea între liderul de la Ankara și Elon Musk vine după ce Turcia și-a lansat satelitul de comunicații Türksat 5A pe orbită cu ajutorul rachetei Falcon 9 a SpaceX. La momentul în care Türksat 5A va ajunge în spațiu, Turcia va avea șapte sateliți activi. Trei dintre ei sunt folosiți pentru comunicații în timp ce alți trei sunt folosiți pentru observație, conform Digi24.

Cu puțin timp în urmă, SpaceX a trimis în spațiu un număr record de sateliți cu un singur zbor de rachete – 133 de sateliți comerciali și guvernamentali și 10 sateliți ai SpaceX, aceștia din urmă adăugându-se „mega-constelației” de minisateliți de telecomunicații Starlink, destinați să ofere internet în bandă largă pe întreg globul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...