Presiuni uriașe ale UDMR asupra conducerii Institutului Național de Statistică

Efectuarea în acest an a recensământului populației a generat o agitație fără precedent în rândul liderilor UDMR fapt pentru care fac presiuni uriașe asupra conducerii Institutului Național de Statistică (INS) să facă recensământul numai cum vor liderii maghiari.

Președintele UDMR, Hunor Kelemen, le-a cerut recent maghiarilor din Transilvania să-şi trăiască identitatea regională într-o altă formă, iar la recensământ să se declare maghiari. Însă, marea problemă pentru liderii UDMR o reprezintă modul cum va arăta chestionarul de recensământ.

Proiectul de chestionar lassat în dezbatere de INS cuprinde 6 subcategorii pentru naţionalitatea română, 5 pentru naţionalitatea germană şi 13 subcategorii pentru naţionalitate romă, în timp ce doar naţionalitatea maghiară nu are subcategorii. 

Inițial, Hunor Kelemen le-a cerut celor din conducerea INS, în special președintelului Tudorel Andrei, să includă în chestionar la etnia maghiară mai multe subcategorii. Dar, ulterior, liderii UDMR s-au răzgândit și au cerut celor de la INS să modifice chestionarul privind etnia maghiară, adică să nu mai fie subcategorii. Iar, conducerea INS s-a conformat dorinței celor de la UDMR și a convenit ca în chestionarul de recensământ să nu mai fie subcomisii la etnia maghiară.

Însă, în această săptămână, liderii UDMR și-au dat seama că nemaiexistând subcomisii în chestionar la etnia maghiară, nu mai există secui și adio Ținutul Secuiesc. Ca atare, liderul UDMR a cerut imperativ conducerii INS să modifice din chestionarul de recensământ, adică să se revină la forma inițială cu mai multe subcategorii la etnia maghiară.

Deocamdată, conducerea INS nu a modificat chestionarul, adică a rămas cel cu etnia maghiară fără subcomisii, dar presiunile liderilor UDMR asupra celor de la INS sunt uriașe, amenințând chiar că vor ieși de la guvernare dacă nu vor face așa cum doresc cei din UDMR. 

2 COMENTARII

  1. BUDAPEST (Reuters) – Opoziția Ungariei intenționează să reducă povara fiscală asupra săracilor, asigurând în același timp disciplina fiscală pentru a pune țara pe drumul spre adoptarea euro în cazul în care o alianță formată din șase câștigă puterea la alegerile din 3 aprilie, a anunțat liderul acesteia, Peter Marki-Zay. a declarat pentru Reuters.

    „Va exista impozitare progresivă”, a declarat Marki-Zay, care se află în prezent acasă, izolat după un rezultat pozitiv COVID-19 care i-a întrerupt campania, într-un interviu acordat de Zoom.

    „Dar vom introduce acest lucru nu prin creșterea cotei superioare pentru cei mai bogați, ci prin scăderea acesteia în continuare pentru cei săraci”, a spus el și a propus, de asemenea, o reducere țintită a cotei taxei pe valoarea adăugată la produsele alimentare de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...