Prestatorii de servicii de recoltat au mărit tarifele. Unde este cel mai scump

Cum toate s-au scumpit în ultima vreme, iar la carburanți prețurile se modifică de la o zi la alta, este normal ca și prestatorii de servicii pentru agricultură să măreasc tarifele. Acestea diferă de la zonă la zonă, cele mai mici pornesc de la 400 lei/hectar, iar maxima ajunge undeva la 800 lei/ha.

Factorii principali de care se tine seama la stabilirea prețului sunt suprafața ce urmează a fi recoltată, distanța până la câmp, prețul combustibililor sau uzura tehnică, potrivit Agrobiznes.ro.

Majoritatea fermierilor care prestează servicii de recoltat au anunțat că au scumpit deja tarifele. Astfel, prețurile medii de recoltare în majoritatea zonelor se situează în limitele a 500-600 de lei per hectar. Sunt însă și zone în care se pornește de la 400 de lei, dar și altele unde sunt maxime de 800 de lei pe hectar.

De exemplu, în județele Sălaj și Hunedoara prețurile ating maxime de 800 de lei pe hectar, la Brașov vorbim de un tarif de 550-600 de lei, iar în Olt de o medie de 450-600 de lei pe hectar. În același timp, la Buzău prețul este de 500-550 de lei/ha, la Galați – 600 lei/ha, la Constanța între 500 și 550 lei/ha, iar în zona de deal se ajunge la 600-650 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole