Prețul tomatelor s-a redus la jumătate, în două săptămâni, la producătorii din Olt

Prețul tomatelor a scăzut undeva la jumătate la producătorii din județul Olt, odată cu majorarea ofertei. La acest moment, există peste 500 de fermieri din judeţul Olt înscrişi în programul „Tomata” care recoltează și livrează tomate pe piață, potrivit preşedintelui Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt, Ion Păunel.

„În urmă cu două săptămâni, la producător, preţul unui kilogram de tomate era de aproximativ 25 de lei la producător, iar acum este între 12 – 14 lei”, a spus Ion Păunel.

Dacă în urmă cu două săptămâni în judeţ Olt erau 100 de fermieri care recoltau tomate, acum sunt de cinci ori mai mulți, susține directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

Oferta de tomate va crește semnificativ, însă, începând cu a doua parte a lunii mai, când vor intra pe piață și fermierii care nu au folosit centrale termice pentru încălzirea solariilor pe timpul iernii.

„Pentru programul ‘Tomata’, echipele noastre au efectuat aproximativ 5.000 de vizite în teren pentru prima fişă şi peste 500 de vizite pentru fişa a doua, ceea ce înseamnă că peste 500 de producători au început recoltarea tomatelor şi livrarea lor către pieţe”, a spus Gabriela Andronie.

În judeţul Olt sunt 5.813 fermieri înscrişi în programul „Tomata” pentru a primi ajutor de minimis, iar echipele DAJ trebuie să efectueze câte două verificări în teren la fiecare producător, prima vizită fiind împreună cu reprezentaţi ai APIA pentru a verifica înfiinţarea culturii şi suprafaţa cultivată, iar a doua verificare, în perioada recoltării.

„Echipele DAJ Olt şi ale APIA au efectuat până în prezent prima vizită în teren la peste 5.000 dintre producătorii înscrişi în program şi vor încheia prima serie a verificărilor până pe 10 mai”, a precizat Gabriela Andronie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...