Prețuri din ce în ce mai mari pe litoralul românesc. Alimentele banale, tot mai inaccesibile

Publicat: 23 mai 2024, 21:10, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Prețuri din ce în ce mai mari pe litoralul românesc. Alimentele banale, tot mai inaccesibile
sursa: google

Prețurile au explodat pe litoralul Mării Negre. Spre deosebire de anul trecute, sezonul estival din 2024 vor fi mult mai mari, chiar în cazul alimentalor banale. Acestea devin mai inaccesibile pentru turiștii care deja au organizat primele vacanțe la plajă.

Prețuri colosale pe litoral

Deși sezonul estival a început, turiștii încă nu au luat cu asalt plajele din România. Este posibil, însă, ca aceștia să facă o vizită pe litoral în acest weekend, când sunt așteptate temperaturi specifice lunii iulie în majoritatea regiunilor din țară.

Ca în fiecare an, prețurile sunt și acum în plină majorare. Comercianții vor să obțină un profit bun și în acest sezon estival, motiv pentru care la rafturi găsim tarife piperate, chiar și la produsele de bază.

Dacă ne-am fi așteptat să cheltuim bani mulți în restaurante, situația nu este mai bună nici în supermarketuri. De exemplu, o cremă de soare, care ar costa, în mod normal, undeva la 60 de lei, în magazinele de pe litoral ajunge și la 150 de lei.

O sticlă de suc, pe care o găsim, de obicei, cu 10 lei, acolo poate să aibă și un preț dublu. De asemenea, și apa este mai scumpă la mare, motiv pentru care o sticlă de 2 litri se vinde cu aproximativ 10 lei în magazinele de pe plajă.

La Mamaia, de exemplu, o porție de hamsii a ajuns să coste 38 de lei pentru doar 200 de grame. Dacă vrei și garnitură, tariful, automat, crește și poate ajunge și la 50 de lei pentru o singură persoană.

Vești bune la cazare

Programul „Litoralul pentru toți” din acest an oferă prețuri care încep de la 35 de lei pe noapte pentru cazarea unei persoane, incluse în pachete promoționale cu reduceri de până la 30%. Comparaticul cu vârful sezonului, tarifele sunt mult mai mici în această perioadă.

Conform FPTR, prețurile sunt cu până la 70% mai mici decât cele din vârful sezonului, deoarece anual, hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoralul românesc participă la acest program.

Pentru anul acesta, prețurile încep de la 35 de lei pe noapte pentru cazarea unei persoane în cameră dublă, în cadrul programului „Litoralul pentru toți”, desfășurat între 31 mai și 20 iunie. Acestea vor crește treptat, dar este o ofertă de care putem profita în următoarele patru săptămâni.