Prețuri mai mici în stațiuni de sărbători. Ce le-au pregătit hotelierii turiștilor în pandemie

Peste 60% dintre unitățile de cazare din România sunt deschise, iar românii care doresc să își petreacă sărbătorile departe de casă o pot face anul acesta chiar la prețuri mai mici decât iarna trecută.

Conform unui studiu realizat în luna noiembrie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, peste 60% din unitățile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut.

Până acum, de Crăciun, 34% dintre unitățile de cazare sunt deja complet sau parțial ocupate. De Revelion, însă, gradul de ocupare este mai mare – 38%.

Având în vedere pandemia, mulți dintre hotelieri au redus prețurile pentru pachete. Potrivit studiului, aproximativ 20% dintre hotelieri pregătesc oferte speciale și oferte sezoniere de tip last minute și early booking, iar 12% au inclus în pachetele oferite servicii extra, precum: drumeții, închirieri biciclete, folosirea piscinei exterioare gratuit etc.

De asemenea, există pachete speciale în care sunt incluse activități specifici sărbătorilor de iarnă, precum plimbări cu sania trasă de cai, vin fiert servit la căldura șemineului, program de colinde etc. Dar având în vedere situația actuală, serviciile SPA sunt excluse din pachete.

Bugetul pachetelor de sărbători

Cele mai multe pachete cumpărate până acum de români sunt de minim 3 nopți de cazare – peste 65% dintre toate rezervările întregistrate de hotelieri sunt efectuate pentru 3-5 nopți, iar 33% dintre rezervări sunt efectuate pentru 1-2 nopți.

Prețul mediu pentru un sejur de sărbători este între 400 și 650 lei pentru 2 persoane, 58% dintre hotelieri confirmând acest lucru. Dintre rezervările efectuate, 33% au o valoare între 651-1400 lei/2 persoane, iar 9% dintre hotelieri confirmă că pachetele cumpărate au o valoare de peste 1.400 lei.

Hotelierii speră ca turismul să își revină treptat din februarie

Din studiul efectuat de platforma de înregistrări Travelminit.ro, reiese că 54% dintre hotelieri sunt optimiști pentru anul viitor și speră că turismul își va reveni treptat, începând cu luna februarie, iar 33% nu știu când va reveni turismul la condițiile cu care au fost obișnuiți înainte de pandemie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole