Prezervative gratuite pentru persoanele între 18 și 25 de ani, a anunțat președintele Emmanuel Macron

După pilula contraceptivă a venit rândul prezervativul gratuit pentru tineri, în Franța. Astfel, începând de la 1 ianuarie anul viitor, tinerii între 18 și 25 de ani au acces gratuit la prezervative, a anunțat președintele Emmanuel Macron, scrie presa franceză.

Este o mică revoluție a prevenției, a spus președintele francez. Prezervativele sunt deja rambursate din 2018 de asigurările de sănătate pe baza rețetei eliberate de un medic sau o asistentă medicală, cu scopul de a limita răspândirea SIDA și a infecțiilor cu transmitere sexuală.

Acesta este un punct dintr-o strategie vizând sănătatea sexuală a tinerilor. Președintele Macron s-a referit la vaccinarea adolescenților – fete și băieți – contra infecțiilor cu papillomavirusuri, cauză a multor forme de cancer.

Președintele Macron spune că este o muncă enormă de informare, care trebuie făcută în școli, sistematic. Mai mult, președintele francez nu exclude vaccinarea obligatorie în condiții bine stabilite.

Proiectul de lege de buget pentru securitate socială, adoptat săptămâna trecută, prevede de asemenea gratuitate pentru contracepția de urgență pentru toate femeile, fără prescriție medicală. De asemenea, în proiect este stipulată gratuitate pentru depistarea a unor infecții cu transmitere sexuală în cazul persoanelor cu vârste sub 26 de ani.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...