Ce i-a prezis lui Ronaldo tatăl său, înainte să moară din cauza alcoolului

Jose Dinis Aveiro, tatăl lui Cristiano Ronaldo, a murit în 2005 din cauza unor probleme la ficat, cauzate de alcool, însă cu puțin timp înainte să se stingă i-a prezis fiului său un lucru care s-a adeverit între timp.

Fost veteran de război, care a fost staționat în Mozambic și Angola, tatăl lui Ronaldo a devenit alcoolic la întoarcerea în Portugalia. Fostbalistul spune că nu au avut o relație foarte apropiată tocmai din cauza viciului tatălui său.

 ”Nu îmi cunosc tatăl 100%. Nu prea vorbeam cu el, era complicat”, spunea în trecut Cristiano, care a început să plângă în 2019, când Piers Morgan i-a arătat, în direct, un clip cu părintele său.

Dar sora lui Ronaldo, Katia Aveiro, a dezvăluit că Jose Dinis Aveiro a știut că fiul său va ajunge un fotbalist de clasă. Într-o postare pe Instagram, Katia Aveiro a scris că a găsit un text dintr-un jurnal vechi.

”E scris cu o lună înainte ca tata să moară. ‘Astăzi sunt tristă. Tata e în spital, sunt confuză și am multe întrebări fără răspuns în cap. Voi cânta pentru țara mea, iar tatăl meu nu va fi acolo să mă aplaude. Dar știu că va fi bine. Știu că nu ne va dezamăgi pe mine și pe Ronaldo. Cristiano va juca în Europa, toată lumea va fi fericită.

Tata a primis că-i va urmări toate meciurile. A zis că Ronaldo va fi cel mai mare jucător din Europa, dacă o ține tot așa. A prezit că, dacă își păstrează capul, va închide gura multora’”, a scris sora lui Cristiano Ronaldo.

De ce a căzut tatăl lui Ronaldo în patima alcoolului

Jose Dinis Aveiro a căzut într-o depresie puternică la întoarcerea din Africa. Fără bani și fără posibilitatea de a găsi un job ca să-și întrețină familia, tatăl lui Cristiano s-a apucat de alcool.

După ceva timp s-a angajat ca grădinar și își rotunjea veniturile ca magazioner la un club de fotbal din Madeira, Andorinha. Colegii lui Ronaldo, care evoluase pentru echipă, râdeau de tatăl lui, lucru care l-a ambiționat pe lusitan, scrie digisport.ro.

În 2005, tatăl lui Ronaldo a murit, la Londra, la doar 51 de ani.

Numele lui Ronaldo a fost ales de tatăl său

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro a devenit unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului. Deține alături de Leo Messi recordul pentru Balonul de Aur, câștigând 5 trofee în total. Are cele mai multe goluri marcate în istoria UEFA Champions League, competiție pe care a câștigat-o de 5 ori. A câștigat nenumărate trofee în carieră cu Man United, Real Madrid, Juventus, dar și titlul european cu naționala Portugaliei.

Numele de Ronaldo a fost ales de tatăl său, cel care l-a admirat pe fostul președinte al Statelor Unite, Ronaldo Reagan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...