Prim-ministrul: Nu vom contacta Fondul Monetar Internațional pentru un acord de împrumut (Video)

Publicat: 13 feb. 2021, 15:15, de Aurel Drăgan, în News , ? cititori
Prim-ministrul: Nu vom contacta Fondul Monetar Internațional pentru un acord de împrumut (Video)
Florin Citu INQUAM_Photos_George_Calin

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că nu va contacta „niciodată” Fondul Monetar Internaţional pentru un eventual acord de împrumut, răspunzând unei întrebări din timpul conferinței de presă.

Nu, niciodată. Şi vă spun: anul trecut am reuşit să finanţăm – şi a fost o premieră – un deficit de 9,8% din PIB fără nicio instituţie internaţională. Ne-am dus pe pieţele internaţionale, de fiecare dată ne-am împrumutat mai ieftin decât se împrumutau PSD-iştii într-o perioadă economică fără criză”, a declarat Cîţu.

El a subliniat că actualul Executiv este, astfel, „un guvern credibil”.

Continuăm exact ceea ce am început anul trecut, în aceeaşi direcţie. Nu vom avea probleme de capacitate de plată. Vom merge mai departe, dacă ne ţinem de programul de reforme. În momentul în care deraiem de la programul de reforme şi devenim iarăşi politicieni, vom avea probleme”, a spus premierul.

Întrebat de ce, atunci când se vorbeşte de restructurări în sistemul bugetar, Executivul nu se „îndreaptă” şi asupra a două bănci, care ar avea datorii către stat de 250 de milioane de euro, Florin Cîţu a menţionat: „Ştiu că acea procedură e în Parlamentul României în acest moment. Este decizia Parlamentului României. Vom aplica decizia care vine din Parlamentul României”.