Prima condamnare de oriunde din lume: „Mireasa ISIS” e la închisoare

O instanță din Germania a condamnat o femeie, care a fugit în 2014 pentru a se alătura grupării Statul Islamic, la zece ani de închisoare sub acuzația că a permis ca o fetiță „sclavă” Yazidi de 5 ani să moară de sete, potrivit Deutsche Welle.

Hotărârea de luni a instanței din Munchen reprezintă prima condamnare de oriunde din lume în legătură cu persecutarea comunității yazidi de către gruparea teroristă ISIS, după cum notează Deutsche Welle. Instanța a găsit-o pe Jennifer W. – cea supranumită și „mireasa ISIS”, vinovată de „două crime împotriva umanității sub formă de sclavie”, precum și pentru că a ajutat uciderea fetei prin lipsă de intervenție. Tânăra de 30 de ani și soțul ei, care a luptat alături de jihadiști din Statul Islamic, „au cumpărat” o femeie și un copil yazidi în 2015. Aceștia au fost ținuți ca „sclavi” casnici în timp ce cuplul locuia în orașul irakian Mosul, ocupat de ISIS.

După ce fata s-a îmbolnăvit și și-a udat salteaua, soțul acuzatei a înlănțuit-o afară ca pedeapsă și a lăsat copilul să moară de o moarte chinuitoare de sete în căldura dogorâtoare”, au spus procurorii în timpul procesului. „Acuzata i-a permis soțului ei să facă acest lucru și nu a făcut nimic pentru a o salva pe fată”. Jennifer W., născută în orașul Lohne din Saxonia Inferioară, a fost crescută în religia protestantă dar s-a convertit la islam în 2013. Ea s-a îndreptat către Irak prin Turcia și Siria în 2014 pentru a se alătura ISIS.

A fost reținută și deportată în Germania

Ca membră a „poliției moravurilor” înființată de gruparea teroristă, femeia a patrulat prin parcurile din Fallujah și Mosul înarmată cu o pușcă de asalt, un pistol și cu o vestă de explozibili. Procurorii afirmă că aceasta era însărcinată cu găsirea femeilor care nu se conformau cu regulile stricte de conduită ale grupării islamiste. Jennifer W. a fost reținută în 2016 și deportată în Germania după ce a încercat să își reînnoiască actele de identitate la ambasada germană din Ankara. Soțul lui Jennifer W. este de asemenea judecat de către o instanță din orașul Frankfurt. El a fost arestat în Grecia în mai 2019 și transferat în Germania în octombrie.

Procesul său este primul deschis împotriva unui militant ISIS în legătură cu genocidul comunității Yazidi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...