Prima Development Group demarează construcția unui proiect rezidențial cu 1.226 de apartamente în Oradea

Dezvoltatorul imobiliar orădean Prima Development Group a demarat lucrările la proiectul rezidenţial Arena Residence, conceput a fi cel mai mare ansamblu rezidențial construit vreodată în Oradea. Lucrările au început în luna ianuarie a acestui an și urmează a fi finalizate în anul 2024, iar nvestiţia totală se ridică la 65 de milioane de euro

Ansamblul rezidenţial va dispune de 1.226 de apartamente cu 2, 3 și 4 camere, cu suprafețe cuprinse între 40 și 100 mp, dar și de apartamente de tip penthouse.

 „Am gândit proiectul Arena ca fiind unul unic, care să satisfacă nu numai exigențele celor care vor să locuiască într-un spațiu cu o arhitectură modernă, cu finisaje de ultimă generație, în locuințe sigure și fiabile, dar mai ales pe ale celor care vor să experimenteze în fiecare zi sentimentul de acasă, de loc căruia îi aparțin și căruia îi adaugă noi și noi valențe”, spune Andrei Moanţă, CEO al Prima Development Group

Locuitorii ansamblului rezidențial Arena vor fi la câțiva pași distanță de noul hub sportiv din Oradea, care va îngloba: un stadion de fotbal cu o capacitate de 13.000 de locuri, care va costa 45 de milioane de euro, o sală polivalentă cu o capacitate de 5.000 de locuri, care va găzdui competiţii importante de handbal, baschet, tenis de masă sau volei.

În plus, pe terenul ce aparține de Sala Polivalentă va exista și un hotel, prevăzut cu centre SPA.

3.6 hectare de teren, rezervate spațiilor verzi

Dintre cele 5 hectare de teren alocate pentru construcţia complexului Arena Residence, numai 1.4 hectare vor fi rezervate construcţiei apartamente, urmând ca 3.6 hectare să fie rezervate pentru amenajarea de: spații verzi, zone de agrement, alei pietonale și locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete, dar şi un coridor verde destinat special activităţilor de promenadă, de-a lungul pârâului Peta, aflat în imediata vecinatate.

Mai mult, pentru iubitorii de sport, complexul va dispune şi de o sala de fitness cu o suprafaţă de 1.000 mp, destinată locatarilor.

Toate dezvoltările din ultimii ani au pus Oradea pe harta orașelor cu o calitate ridicată a vieții. Astfel, tot mai mulți locuitori din diverse zone ale țării aleg să se mute aici, să se bucure de un trai bun într-un oraș frumos, cu clădiri de calitate și o infrastructură foarte bine pusă la punct”, spune Andrei Moanţă.

Cu o experiență de 15 ani în construirea de locuințe durabile, compania și-a început activitatea în 2005, în Oradea, acolo unde a livrat până acum peste 3.000 de apartamente în imobile cu o valoare totală cumulată de peste 180 de milioane de euro. Din 2017 compania este prezentă și pe piața din București, acolo unde semnează până în prezent două proiecte rezidențiale, Boemia Apartments și Core Timpuri Noi.

1 COMENTARIU

 1. Buna,
  Stiu ca pare frumos de la departare dar trebuie sa te apropii ca sa vezi putreziciunea si va jur ca experienta mai urata decat cea prin care am trecut cu acest dezvoltator nu mi-a fost dat sa traiesc pana acum.
  In 2020 am achizitionat prin antecontract in complexul Core un apartament, un loc de parcare si o boxa, fericita si increzatoare ca este un dezvoltator care da dovada de profesionalism sau cel putin asa scria presa.(Nu a trecut mult timp pana am realizat ca nu a fost nebun cine a zis ca “ca pomul laudat sa nu te duci cu sacul”)
  La livrare, in dec 2021(data pana la care nimeni din partea dezvoltatorului nu a luat legatura cu noi)am avut cele mai neplacute surprize:
  ->in loc de Boxa contractata, imobil reglementat conform normativelor in vigoare, dezvoltatorul a construit niste tarcuri carora le-a zis “parcare de biciclete”. Am sesizat aspectul si ni s-a raspuns ca din punctul lor de vedere nu a fost vorba niciodata ca aceste spatii vor fi inchise cu gips-carton, intrucat aceste prevederi privitoare la securitatea la incendiu le erau cunoscute inca de la inceput si au fost luate in calcul la realizarea compartimentarii subsolului, dar totusi in contractul semnat cu noi nu au avut niciun impediment sa isi asume ca ne vand o boxa (avand evident intentia clara de a ne induce in eroare si insela)
  ->in loc de balcon delimitat de geam am primit un balcon delimitat de un zid de aprox 30 cm grosime
  Cireasa de pe tort a venit dupa intabularea la OCPI cand, verificand documentatia cadastrala, am observat ca boxa noastra care numai boxa nu le-a iesit, nu mai era in locul in care o aveam noi trecuta in contract…acelasi nume dar in alta parte. Le-am sesizat eroarea imediat si am solicitat corectia documentatiei dar, ca raspuns, ne-au informat ca in spatiul in care trebuia sa fie boxa/parcarea noastra de biciclete, este de fapt alta boxa/parcare de biciclete (pentru ca ei au schimbat intre timp documentatia proiectului, bineinteles fara sa ne anunte)pe care au vandut-o deja altcuiva si ei nu mai au ce face si nu avem decat sa acceptam asa cum e acum, ca nu avem nici un temei legal sa ii obligam sa repare ce au stricat.
  In concluzie, acest dezvoltator, are minus 5 stele oriune o sa am ocazia sa imi spun povestea si va recomand cu caldura, ca daca nu vreti sa treceti prin ce am trecut eu, sa fugiti de el ca dracu de tamaie…
  Sincer..nu mi-a fost dat sa vad mai multa incompetenta, lipsa de etica si neprofesionalism pe metrul patrat pana sa intalnesc acesti oameni.
  De asemenea, calitatea lucrarilor lasa de dorit…si acest lucru va poate fi confirmat de alti cumparatori care au devenit din pacate, intre timp si proprietari.
  Sper sa va ajute acest review si sa nu va lasati pacaliti de imaginea poleita a dezvoltatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...