Prima italiancă în fruntea orchestrei de la Milano

După franțuzoaica Claire Gibault care a dirijat „La stationt hermale” de FabioVacchi în 1995, și după finlandeza Susanna Mälkkiè care a dirijat debutul Cvartetului lui Luca Francesconi în aprilie, 2011, acum, pentru prima dată, orchestra Teatrului alla Scala din Milano va fi condusă de o femeie italiancă.

Aceasta este regizorul Speranza Scappucci care îl va înlocui pe Evelino Pidò în I Capuleti ei Montecchi de Vincenzo Bellini, începând cu 18 ianuarie. Și asta pentru că Pidò a avut probleme de sănătate și nu poate să-și reia locul în fruntea orchestrei.

Scappucci a fost cea care, aflând despre problemele acestea, s-a oferit să preia frâiele orchestrei. Tânăra regizoare a debutat în 2017, când s-a aflat pe firmamentul Opérei Royale de Wallonie.

Este absolventă a Julliard School din New York și a Conservatorului de Muzică Santa Cecilia din Roma. Și foarte apreciată la Viena, Zurich, Paris, Barcelona și Washington, unde este, adesea, invitată.

„Sunt foarte încântată de acest angajament brusc și neașteptat și simt cu tărie responsabilitatea pe care o am pentru el. Îi mulțumesc superintendentului Meyer, întregului teatru, în special orchestrei, pentru felul în care m-au primit și pentru dorința de a pune în scenă producția, în ciuda dificultăților”, a scris Scapucci pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...