Prima națiune care nu mai vrea modele albe!

Nigeria devine prima națiune care interzice modelele albe în reclame. Modificările de politică de marketing vor intra în vigoare la 1 octombrie.

„Toate reclamele, materialele publicitare și materialele de comunicare de marketing vor trebui să folosească numai modele și artiști de voice-over nigerieni”, a declarat într-un comunicat Consiliul de reglementare a publicității din Nigeria (ARCON).

Campaniile publicitare actuale care folosesc talente străine vor putea continua, dar nu vor fi emise noi autorizații pentru campanii similare de către autoritățile relevante, a adăugat agenția guvernamentală.

Măsura este în concordanță cu politica guvernamentală de „dezvoltare a talentelor locale, inclusiv a creșterii economice” și de susținere a industriei locale de publicitate, se arată în comunicat. Anterior, Nigeria se baza foarte mult pe modele străine și pe specialiști în dublaj pentru reclamele sale, inclusiv modele albe și dublaj cu accent britanic, scrie Al Mayadeen.

Guvernul luptă de ceva vreme împotriva acestor tendințe. Acesta a cerut anterior ca firmele care atrag talente străine să plătească un tarif de 100.000 de naira (aproximativ 240 de dolari) pentru orice model străin folosit într-o reclamă, au declarat sursele.

S-a trezit sentimentul național

În urmă cu 10-20 de ani, dacă verificați reclamele, aș spune că erau aproape 50/50 în ceea ce privește fețele străine și toate vocile din off aveau accente britanice”, a declarat Steve Babaeko, șeful asociației nigeriane de publicitate, Steve Babaeko.

Potrivit lui Babaeko, noul regulament „prinde din urmă” sentimentul național. „Oamenii vă vor spune: suntem în jur de 200 de milioane și nu ați putut găsi modele indigene pentru această reclamă?”, a spus el.

Șeful ARCON, Olalekan Fadolapo, a apărat, de asemenea, regulamentul, spunând că „publicitatea ar trebui să rezoneze cu oamenii”. „Cum credeți că va rezona dacă vom continua să folosim artiști străini?”, a întrebat el, adăugând că alte națiuni africane au impus o interdicție de facto asupra modelelor străine în reclame, dar pur și simplu nu transformă aceste interdicții în reglementări oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...