Prima reacție a lui Bode în cazul poliţistului care a lovit-o mortal pe Raisa: Nu executa o misiune de urgenţă. Vorbim de o faptă ireparabilă

În urma accidentului tragic de joi, în care un polițist a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni, în București, pe una din acestea accidentând-o mortal, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, are prima reacție.

În primul rând, acesta își exprimă regretele pentru această tragedie, spunând că sentimentul este unul cutremurător şi că „vorbim de o faptă ireparabilă”.

Bode a anunţat măsurile luate până acum în acest caz, precizând că poliţistul nu executa o misiune de urgenţă. El a anunţat că va fi revizuită procedura de selecţie a personalului din sursă externă, dat fiind că poliţistul care a produs accidentul fusese recrutat astfel.

Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă, pe cât de necesar, pe atât de riscant în unele situaţii”, a afirmat Bode, luni.

El a vorbit despre deficitul de personal din minister.

Suntem obligaţi să recurgem la această procedură de selecţie pentru a acoperi acest eficit de personal uriaş din MAI”, a explicat el. Bode a adăugat că se va „pune accent în continuare pe componenta de recrutare de specialişti în MAI în acţiunile de recrutare din sursă externă”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole