Prima reacție a lui Lucian Bode în cazul lui Ciocan: Nu exclud nicio măsură

Publicat: 08 iul. 2021, 11:30, de Mădălina Bălăceanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Prima reacție a lui Lucian Bode în cazul lui Ciocan: Nu exclud nicio măsură
lucian bode ministrul MAI

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut prima reacție în legătură cu scandalul în care a fost implicat comisarul șef din MAI, Christian Ciocan. Mai clar, omul legii, care conduce unitatea de Politici publice a MAI, a fost filmat în Secția 4 de poliție din București în timp ce se certa cu un polițist care îl amendase pentru 7 încălcări ale Codului Rutier. Ciocan a avut o reacție agresivă, amenințându-l pe polițist.

Lucian Bode a cerut Poliției Capitalei un raport despre incident. Totodată, el îi critică pe polițiștii care l-au filmat pe Ciocan.

„Sunt câteva chestiuni care mi se par neclare și pentru care am solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă. Astăzi o să am acest raport şi pe baza a ceea ce mi se va raporta, voi lua măsuri. În primul rând, am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ. Într-adevăr, puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului, evident, public”, a spus Lucian Bode într-o declarație de presă.

El a precizat că trebuie lămurit filmul evenimentelor în care a fost implicat Christian Ciocan.

Lucian Bode: Vă asigur că voi lua măsuri

„În al doilea rând, trebuie lămurit ce s-a întâmplat în ziua respectivă, pentru că pe de o parte înţeleg că, aşa cum spuneţi voi, a încălcat şapte reguli de circulaţie, pe de altă parte permisul nu i-a fost reţinut, amenda nu a fost plătită şi vreau să văd într-adevăr procesul verbal a fost întocmit cu obligaţia de a preda permisul de conducere în termenul legal sau se suspendă de drept, dacă a fost sancţionat. Toate aceste elemente o să le primesc în raport şi în funcţie de ceea ce va prezenta Poliţia Capitalei vă asigur că voi lua măsuri”, a adăugat el.

„Indiferent că eşti director în MAI sau eşti agent de poliţie, astfel de atitudini nu sunt normale pentru că nu eşti poliţist doar în cele opt sau zece ore cât te afli la muncă, eşti poliţist 24 de ore din 24 şi atitudinea ta trebuie să fie una în care să impună respect şi să nu să genereze astfel de discuţii în spaţiul public”, a mai spus Bode.

„Înţeleg că pentru asta a fost sancţionat, că avea ITP-ul expirat, dar vom vedea, va rezultat din raport acest lucru. Nu contează cine este proprietarul maşinii, până la urmă toţi suntem obligaţi să respectăm legea şi să circulăm respectând legea”, a adăugat el.

Întrebat dacă ia în considerare demiterea lui Ciocan, Bode a spus: „Să vedem ce spune raportul Poliţiei Capitalei. Dacă vă răspundeam la această întrebare, înseamnă că raportul nu ar mai avea niciun rost”.

„Aştept să văd exact ce s-a întâmplat acolo şi nu exclud nicio măsură. El este împuternici pe funcţia respectivă şi nu ar fi o problemă să îi înceteze împuternicirea dacă aceste chestiuni se confirmă”, a precizat el.