Prima reacție a lui Sorin Grindeanu după accidentul de la metrou

Publicat: 27 feb. 2024, 22:20, de Cezar Andrei, în ESENȚIAL , ? cititori
Prima reacție a lui Sorin Grindeanu după accidentul de la metrou
Prima reacție a lui Sorin Grindeanu după accidentul de la metrou

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a oferit o primă reacție după ce două garnituri de tren s-au ciocnit în stația de metrou Timpuri Noi. Grindeanu solicită conducerii Metrorex să îi prezinte cu celeritate un raport privind cauzele accidentului.

Sorin Grindeanu, prima reacție după ce două trenuri s-au ciocnit în stația de metrou Timpuri Noi

“După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

Citește și: Coliziune între două trenuri la metrou Timpuri Noi

Accidentul de marți seară, din stația de metrou Timpuri Noi, s-a produs după ce una dintre garnituri a intrat pe linia celeilalte, ceea ce a produs cuplarea lor, după cum a transmis Metrorex.

Din fericire, în urma acestui incident nu au existat victime și nici pagube materiale. Pasagerii au fost debarcați, iar circulația trenurilor a fost reorganizată.

Citește și: Afacere de familie la Metrorex: director la stat, remunerat la privat și buticar la metrou

Accidentul s-a produs la oră de vârf (19:00), producând aglomerație în stațiile de metrou de pe magistralele 1 și 3.

”Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER, urmând ca organele abilitate să investigheze evenimentul și să dispună măsurile care se impun”, a precizat Metrorex, potrivit .