Prima reacție din partea sindicatelor din Educație la propunerile salariale venite de la Guvern

Liderii din sindicat din Educație spun că vor trimite membrilor propunerea de la Guvern și că este posibil un răspuns în această seară.

Noua ofertă a Guvernului pentru profesori va fi prezentată membrilor de sindicat în regim de urgenţă, în aşa fel încât aceştia să se poată pronunţa dacă greva o să continue sau se va încheia, au anunţat, miercuri, liderii sindicatelor din educaţie, la finalul discuţiilor de la Guvern.

„Guvernul ne-a propus astăzi să se acorde până la finalul anului o sumă brută lunară de 1.000 lei pentru fiecare din categoria persoanelor didactice, 400 de lei pentru personalul nedidactic, de asemenea, o ordonanţa de urgenţă prin care să prindă acel principiu pe care noi l-am clamat în permanenţă, şi anume în noua grilă de salarizare profesorul debutant să aibă salariul de plecare egal cu salariul mediu brut pe economie, iar prima tranşă pentru anul 2024 să fie de 40%. Aşa cum am spus şi premierului, acum mergem la oameni, îi consultăm şi să vedem care va fi răspunsul”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Întrebat ce preconizează că vor răspunde sindicaliştii la noua propunere a Guvernului, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a replicat: „Nu contează ce credem noi în momentul de faţă, contează ce vor crede colegii noştri. Atât comunicatul Guvernului, cât şi rezultatul discuţiilor de astăzi va fi adus la cunoştinţă în regim de urgenţă, astfel încât să se poată pronunţa”.

El a mai spus că „foarte curând” se va afla dacă greva va fi suspendată sau va continua. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...