Prima țară care adoptă Bitcoin ca mijloc legal de plată

El Salvador a devenit, marți, prima țară care a adoptat moneda virtuală Bitcoin ca mijloc legal de plată, informează Reuters. 

Oficialii speră într-o reducere a costurilor comisioanelor ce valorează miliarde de dolari, bani ce ajung în afara granițelor țării. Criticii măsurii spun, însă, că decizia poate alimenta spălarea banilor.

Planul președintelui Nayib Bukele este ca oamenii să facă economii de 400 de milioane de dolari cheltuiți anual pe comisioane, bani care ajung, în cea mai mare pondere, în Statele Unite.

Sondajele arată că cetățenii din El Salvador sunt sceptici cu privire la utilizarea bitcoinului și sunt foarte atenți la criptomonedă, despre care criticii spun că ar putea genera probleme de reglementare și financiare pentru instituțiile financiare.

Va fi benefic. Avem familie în Statele Unite și ei pot trimite bani fără costuri, în timp ce băncile percep comisioane pentru transferurile din Statele Unite către El Salvador”, a declarat Reina Isabel Aguilar, proprietară a unui magazin în El Plaja Zonte.

În perioada anterioară lansării, guvernul a instalat deja bancomate, care vor permite convertirea criptomonedei în dolari și retragerea fără comision.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

La fiecare 30 de minute, un român moare în urma unui...

La fiecare 30 de minute, un român moare în urma unui infarct, bolile cardiovasculare reprezentând principala cauză de deces în țara noastră, subliniază consilierul...

Străzi cu noroaie, fără canalizare și transport, în cel mai bogat...

În anul 2024, numeroase familii locuiesc într-un cartier fără canalizare, cu străzi de pământ, copiii mergând kilometri prin gropi și noroaie ca să ajungă...