Prima tranşă de vaccinuri anti-COVID ar putea ajunge în România în luna decembrie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat aseară că prima tranşă de vaccinuri anti-COVID ar putea ajunge în România în luna decembrie.

Într-o intervenție televizată ministrul Sănătăţii a explicat aseară că la una dintre firmele cu care Comisia Europeană are contracte vaccinul a intrat într-o pauză tehnologică. Într-un studiu de fază 3 orice incident opreşte activitatea, iar o echipă independentă evaluează acel pacient. Asta este procedura.

„Rămâne ca cele 300 de milioane de doze achiziţionate de Comisia Europeană cu un posibil plus de încă 100 de milioane să vină în decembrie, o primă tranşă de 30 de milioane, iar în primul trimestru al anului viitor să putem beneficia de ele”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că, în ciuda pauzelor, procesul de producere a vaccinului merge mai departe. „Sunt cinci firme cu care Comisia Europeană are în acest moment discuţii şi contracte. Dacă este gata, este preconizat ca în decembrie să vină prima tranşă, iar în ianuarie să putem face primele vaccinuri. Tranşa care trebuia să vină pentru România este de 1,29 milioane de doze, dar în măsura în care acest vaccin va fi sigur vom şti şi noi şi îl vom găsi şi pe piaţa europeană. Noi am făcut o solicitare Comisiei Europene pentru 10,7 milioane de cetăţeni. Prioritate vor avea vârstele extreme, comorbidităţi, personalul care lucrează în sectorul sanitar, precum şi cel didactic”, a explicat Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...