Primar din Gorj, acuzat că a bătut un cioban. ”Așa e în campanie”

Publicat: 17 mart. 2024, 22:48, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Primar din Gorj, acuzat că a bătut un cioban. ”Așa e în campanie”
Primar din Gorj, acuzat ca a batut un cioban

Cosmin Băban, primarul comunei Mușetești, din județul Gorj, s-a ales cu dosar penal, după ce l-ar fi agresat pe un localnic. Acum spune că așa este în campanie!

Cosmin Băban, primarul comunei Mușetești, din județul Gorj, este acuzat de un localnic că l-a bătut, iar edilul are acum dosar penal pentru lovire și alte violențe. Incidentul a avut loc în noaptea de 17 spre 18 martie 2024, pe raza localității Mușetești.

Primar din Gorj, acuzat că a bătut un cioban

„În noaptea de 17 martie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat, de 50 de ani, din comuna Mușetești, despre faptul că ar fi fost agresat fizic de un localnic, de 51 de ani, în timp ce se afla, împreună cu alți doi bărbați, în zona Pepinierei Grui. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violențe”, conform Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Cosmin Băban, primarul comunei Mușetești, spune că nu l-a agresat pe localnicul respectiv, cu care însă recunoaște că are un conflict mai vechi.

„Nu l-am lovit. Eu nu lovesc niciodată. Ce dosar penal, dacă nu am lovit pe nimeni? M-a amenințat, așa cum e în campanie. Am avut doar un schimb de replici. Dânsul e contracandidat sau nu știu ce vrea să facă. Nu sunt sigur că va candida, dar este împotriva mea și îmi aduce tot felul de jigniri. M-a înjurat și m-a făcut în toate felurile“.

Chiar dacă vrea să pară un pacifist convins, primarul nu a fost ocolit de conflicte. Se pare că el le-a pornit pe cele mai multe dintre ele. Anul trecut, la Primăria condusă de Cosmin Băban a avut loc un mare scandal. Viceprimarul PSD de la Mușetești, Matei Turbăceanu, a demisionat din funcție după mai multe conflicte cu primarul social-democrat Cosmin Băban.

La fel s-a întâmplat și cu șoferul primarului, Lușu Pîrlea, care aplecat și el din cauza primarului. Recent, și-au înaintat demisiile și administratorul societății de apă Claudiu Teodorescu și cei doi salariați, tot în urma unui conflict cu edilul. În numai doi ani, patru administratori ai societății Apă Sădișor, societatea Consiliului Local Mușetești, au demisionat din funcție.