Primari șocați: De ce multe orașe din Bulgaria nu mai au bani pentru iluminatul stradal

Din cauza facturilor uriașe la curent, mai multe orașe din Bulgaria renunță, parțial, la iluminatul stradal. Primăriile din 70 de localități au decis reducerea intervalului orar în care luminile stau aprinse. Sau iluminarea doar pe o parte a străzilor.

Primarii din zeci de localități din Bulgaria sunt șocați de facturile la electricitate pe luna decembrie: echivalentul a 35 de mii până la 50 de mii de euro, pentru o localitate mică.

Penka Ganeva, primar Hisarya, Bulgaria: Am intrat la economii. Iluminatul stradal va funcționa doar între orele 23.00 şi 4 dimineaţa. Dacă ne mai vin facturi ca în decembrie, echivalentul a 40 de mii de euro, înseamnă că plătim peste o jumătate de milion pe an. E nejustificat. Guvernul de la Sofia promite unele compensații primăriilor. Dar atrage atenția că și primăriile trebuie să-și gestioneze mai bine bugetele, întrucât la achizițiile publice sunt multe nereguli. Cu diferențe de preț foarte dubioase.

S-a renunțat la încălzirea electrică în școli, grădinițe…

Kiril Petkov, prim-ministru, Bulgaria: Ministerul de Interne a început nişte anchete. Avem cazuri în care un corp de iluminat stradal costă 1587 de leva pe un trotuar, iar vizavi costă aproape 6000. Până nu se rezolvă aprobleme legate de achiziţiile publice, nicio primărie nu poate spune că nu are bani.

Tot din cauza facturilor enorme la energie, în mai multe localități din Bulgaria s-a renunțat la încălzirea electrică în școli, grădinițe și spitale și se caută metode alternative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...