Primaria București: Teste gratuite pentru 250.000 de elevi și 24.000 de cadre didactice

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat in sedinta de astazi, doua proiecte de hotarare prin care Primaria Capitalei va suporta costurile de testare Real Time PCR pentru elevii înscriși în anul școlar 2020-2021 care prezintă simptome de infecție respiratorie  acută, precum si pentru cadrele didactice si personalul auxiliar din institutiile de invatamant.

Primaria Capitalei, prin ASSMB, va derula cel mai amplu program de testare in mediul scolar, unic in tara, care corespunde programelor similare din intreaga Europa: 250.000 de elevi și 24.000 de cadre didactice și personal auxiliar.

vom suporta costurile de testare pentru toti elevii care au simptome de infectii respiratorii, precum si pentru toti angajatii unitatilor de invatamant din Capitala, cadre didactice sau personal auxiliar, care doresc sa se testeze cu teste Real Time PCR pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Primarul General, Gabriela Firea, a mai explicat ca elevii care au semne de infectie respiratorie acuta si care au recomandandari de testare din partea medicilor scolari, de familie sau pediatri, vor fi trimisi sa fie testati RT-PCR, insotiti de parinti, prin programul derulat de Primaria Capitalei, la clinici de stat sau private afiliate proiectului: „Nu suntem de acord cu formula anuntata public de DSP si anume daca, la triajul epidemiologic un elev tuseste sau are febra acesta sa fie izolat, dus intr-un spital unde asteapta chiar si 2-3 zile rezultatul testului. Vom deconta suma de 200 de lei/beneficiar direct unităților sanitare de testare Real Time PCR, pentru elevii care vor fi testati. Avem o capacitate de testare Real Time PCR de 5.000 de teste pe zi”.

Testarea cadrelor didactice si a personalului auxiliar din invatamant se va realiza in cadrul proiectului ‘Testam pentru a salva economia si locuri de munca’ prin care sunt testati si angajatii farmaciilor, cei din domeniul alimentației publice, reprezentanții mass-media și angajații firmelor de curierat, numarul de beneficiari majorandu-se, dupa votul de astazi, de la 3.000 cati erau initial, la 27.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...