Primăria Capitalei pregătește creșterea impozitelor și taxelor locale din 2022. Proiectul este în dezbatere publică

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale, începând cu anul 2022. Autoritățile propun ca obligațiile fiscale să crească în funcție de inflație, mai exact cu 2,6%.

Un calcul estimativ al nivelurilor impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice şi a impozitului pe mijloacele de transport realizat de inițiatorii proiectului arată că:

  • Creşterile pentru impozitul pe clădiri persoane fizice rezidente sunt de 1-4 lei pentru impozitul aferent unei garsoniere; de 1-5 lei pentru un apartament cu 2 camere; de 2-8 lei apartament cu 3 camere; de 2-12 lei apartament cu 4 camere.
  • Creşterile pentru impozitul pe mijloacele de transport se diferentiază în funcţie de capacitatea cilindrică, astfel: pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 1600 cmc nu există creştere întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1600 cmc, creşterile variază între 4 şi 174 lei
  • Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone nu a fost indexat.

Proiectul se află în dezbatere publică până la data de 19 aprilie și poate fi consultat aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...