Primăria Galați a stabilit că în 2023 Poliția Locală trebuie să le dea gălățenilor amenzi în valoare de 12 milioane lei

În condițiile în care scumpirile la energie și gaze au determinat creșteri imense ale facturilor la iluminat public și a facturilor pentru energia electrică și încălziae școlilor și unităților medicale, dar și în contextul creșterii facturilor pentru transport public din cauza scumpirii motorinei, primăriile trebuie să facă tot ce este posibil pentru a încasa cât mai mulți bani la bugetul local.

Una din resursele financiare ale veniturilor primărilor este capitolul veniturilor încasate din amenzi.

Plan la încasări

Joi, s-a încheiat dezbaterea publică a bugetului municipului Galați pentru anul 2023, în care Primăria Galați mizează pe venituri de 549.980.000 de lei pentru Secțiunea de Funcționare și venituri de 234.934.000  lei pentru Secțiunea de Dezvoltare. În total, 785 de milioane de lei.

La capitolul de Venituri pentru Secțiunea de Funcționare a bugetului orașului atrage atenția capitolul 35.02.01.02 – „venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de alte instituții de specialitate” la care nivelul încasărilor a fost stabilit la 11.917.000 lei.

Potrivit statisticilor, cele mai multe amenzi sunt aplicate pentru contravenții la Codul Rutier, Legea nr 61 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru parcări ilegale (în baza Hotărârilor Consiliului Local Galați nr 260/2018 și nr 339/2021) și în baza unor hotărâri ale consiliului local referitoare la aruncarea gunoiaelor pe domeniul public, comerț neautorizat sau ridicatea unor construcții fără autorizație.

Anul trecut, cele mai multe amenzi au fost plătite de scandalagii și șoferi

Pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 61, în primul semestru al anului trecut, polițiștii locali le-a dat scandalagiilor aproape 12.000 de amenzi în valoare totală de 3,6 milioane de lei.

Tot în primele șase luni ale anului trecut, polițiștii de la Serviciul Rutier al Poliției Locale Galați au dat aproape 2.800 de amenzi în valoare de peste 900.000 de lei. Agenții au verificat peste 400 de mașini abandonate și au dat peste 300 de somații, la care s-au adăugat peste 120 de notificări. Un număr de 315 gălățeni au fost vizați de dispoziții de ridicare a mașinilor, 188 fiind amendați pentru parcare neregulamentară.

Comercianții, persoane fizice sau juridice, verificați de agenții de la „Activități Comerciale” au de plătit, în total, 400.000 de lei, iar gălățenii care au încălcat normele de mediu au primit 93 de amenzi, în valoare de peste 90.000 de lei. La capitolul „Disciplina în construcții” au fost aplicate o sută de amenzi, în valoare de 230.000 de lei.

Nu avem bilanțul încasărilor pentru a doua parte a anului, dar cu siguranță că au fost peste cele din primul semestru, pentru că în perioada estivală crește numărul contravențiilor la Legea 61, dar și numărul parcărilor neregulamentare, care rotunjesc considerabil bugetul municipalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...