Primăria Otopeni: Prejudiciile din bugetul local constatate de Curtea de Conturi a României au rămas doar pe hârtie

Cu ocazia controalelor pe care le-a realizat conform legii, din doi în doi ani, Curtea de Conturi a constatat și a menționat în rapoartele finale aferente verficărilor din 2013, 2015, 2017 si 2019, nereguli mari în activitatea primăriei din Otopeni, condusă de peste 24 de ani de Silviu Constantin Gheorghe, susținut de PNL.

Prejudiciile constatate se ridică la zeci de milioane de euro, PSD Otopeni susține că sumele prejudiciate nu au fost recuperate până în prezent. Inspectorii Camerei de Conturi Ilfov au constatat, cel puțin în ultimii 10 ani, in urma auditului financiar extern , desfășurat la primăria Otopeni, o serie de nereguli, menționate ca atare în rapoartele CCR, pe lângă prejudiciile financiare: deturnări de fonduri publice și folosirea acestora în scopuri private, achiziții supraevaluate, contracte preferențiale încheiate prin atribuire directă, chiar contracte care încalcă prevederile legii.

Opozanții politici susțin că domeniul public al orașului este devastat, în condițiile în care, practic, de ani de zile, sunt încălcate sistematic legile în baza cărora este guvernată administrația publică locală. Conform legii Curții de Conturi, concluziile rapoartelor, în cazul constatării prejudiciilor și al stabilirii măsurilor care se cer, potrivit legilor în vigoare, trebuie să se finalizeze cu recuperarea acestora și reîntregirea bugetului local, în termenele prevăzute de lege.

Deciziile Curții de Conturi sunt clare și în cazul primăriei Otopeni: recuperarea banilor publici în maximum șase luni de la constatare și, respectiv, repunerea acestora în bugetul local, pentru rezolvarea obiectivelor punctuale de dezvoltare urbană. Până în prezent, Curții de Conturi nu a recuperat nici un leu din sumele prejudiciate, primarul PNL OTOPENI, nu a întreprins niciun fel de măsuri pentru recuperarea sumelor constatate ca fiind ilegal cheltuite.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole