Primăria Păunești achiziționează combustibil la suprapreț în timp ce la pompă prețul este normal

Publicat: 06 ian. 2023, 08:08, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Primăria Păunești achiziționează combustibil la suprapreț în timp ce la pompă prețul este normal

Trăim în „țara Lui Papură Vodă”, iar fiecare edil își face de cap când vine vorba de cheltuirea banului public. Spre exemplu, Primăria Păunești din jud. Vrancea a achiziționat combustibil la suprapreț.

Chiar dacă în teorie entitățile publice ar trebui să achiziționeze bunuri sau servicii la cele mai mici prețuri, zi de zi ne confruntăm cu afaceri dubioase între instituții ale statului și persoane juridice.

Motorină și benzină mai scumpă pentru Primăria Păunești

Primăria Păunești din jud. Vrancea a achiziționat, joi, motorină și benzină la prețul de 8,24 LEI, în condițiile în care la pompă prețurile au fost schimbate după ce achiziția SEAP a fost finalizată. Prețul la motorină a scăzut la 8,19 lei, iar prețul benzinei a scăzut la 7.19 lei.

Atât prețul motorinei, cât și prețul benzinei au fost achiziționate la 8,24 LEI, iar întreaga achiziție valorează aproape 40.000 de EURO, fără TVA (47.600 de EURO cu TVA de 19%), cu această suma achiziționând 3.500 de litri de benzină și 20.000 de litri de motorină.

Primăria este condusă deficitar de către primarul liberal Gheorghe Popa, iar Ziarul Puterea a mai scos în evidență alte „găinării” de la Păunești.