Primăria Sector 1 a angajat o firmă controversată și plătește mai mult pentru ridicarea gunoiului

Deși primarul Clotilde Armand s-a plâns de tarifele ridicate ale Romprest Service și a cerut rezilierea contractului, noul operator de salubritate adus să ridice gunoiul din Sectorul 1 o face la prețuri mult mai mari. În plus, firma care a obținut contractul este una controversată, ce ar fi avut în trecut legături cu mafia italiană.

Noul contract semnat în starea de alertă cu Brai – Cata este unul mult mai costistitor decât cel cu Romprest.

Prețul Romprest este de 570 de lei pe tonă, acolo, la 103 lei este pe metru cub. Este doar cu 20% mai mult sau cu 15%. Oricum este o știre în momentul în care primarul ne spune că luptă cu mafia și vrea să reducă prețurile în momentul în care face un nou contract, face prețul pe tonă de la 570 de lei la 630 de lei. E o performanță”, a declarat consilierul local PNL, Dan Podaru, la România TV. Podaru este și seful Comisiei de mediere Consiliul Local Sector 1 și Romprest.

Conform acestuia, s-a ajuns la starea de alertă pentru că Romprest Service nu a fost plătită în ultimele 10 luni de zile.

Noi am primit notificări, în ultimele trei luni, 20 de notificări în care anunțau: că reduc frecvențe, că dau 670 de oameni afară, că nu vor mai putea să ridice gunoiul de pe stradă. Această criză este creată exclusiv de primarul Clotilde Armand care nu plătește facturile în mod abuziv. Le dăm bani mai mulți altora care vin să ridice”, a spus liberalul.

Controversele războiului Clotilde Armand – Romprest Service

Într-o scrisoare deschisă, Dan Podaru a arătat că executarea contractului de salubritate ține doar de primar iar primarul nu are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanței rezilierea contractului.

Nu sunt întrunite condițiile legale pentru reziliere. Este chiar concluzia departamentului juridic din subordinea primarului (culmea!), care arată că proiectul de HCL nu respectă condițiile contractuale (art. 22). E negru pe alb: înainte de reziliere în instanță, trebuie definitivată negocierea directă. Dacă la 15 zile după negocierea directă nu se ajunge la un compromis, abia atunci se poate merge către rezilierea în instanță. Dar Consiliul Local a mandatat deja de săptămâni bune primarul sectorului 1 să negocieze reducerea tarifelor. Știți ce a făcut? Ați ghicit: NIMIC”, susține Podaru.

Firma nouă de gunoi a avut la începutul anilor 2000 legături cu mafia siciliană. Direct oameni din Cosa Nostra, legături la cel mai înalt nivel cu mafia siciliană. Nu mai vorbesc despre istoricul noii firme care e plin de patroni prinși în tot felul de dosare de evaziune fiscală uriașă. Contractul cu Romprest trebuia renegociat și, dacă se putea, chiar reziliat. Ce am obținut acum?! Nici una, nici alta. Doar costuri în plus, asta după ce sectorul a devenit focar de infecție. Nu pot să fiu niciodată de acord cu “să plece ai lor, să vina ai noștri”. Nu de alta, dar cetățenii care plătesc taxe rămân … să plătească“, susține Ioana Constantin, secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Romania intra pe data de 31 martie in Spatiul Schengen pe cale aeriana si maritima

România intră pe data de 31 martie în Spațiul Schengen pe...

România intră pe data de 31 martie în Spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă, iar situația se va schimba pentru românii care călătoresc...

Ce știe și ascunde Nicușor Dan: peste 10 mii de bucureșteni...

Mușamalizare criminală: listele cu situația reală a clădirilor cu risc major în caz de cutremur ținute secrete de Primăria Capitalei.  Peste 100 de clădiri...