Primăria Sector 1 plătește 13 milioane de lei pentru 20 de zile de curățenie stradală

Fără a explica criteriile de selecție, Clotilde Armand a anunțat că a semnat un nou contract cu un operator de salubrizare. Acesta intră în vigoare de luni, 2 august, este valabil pentru cele 20 de zile de alertă rămase și are valoarea totală de 12,9 milioane lei.

După mai multe obstacole și bătălii, am reușit în urmă cu câteva minute să semnez contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service București Rebu SA. Dacă vrem cu adevărat să facem reformă în România, trebuie să renunțăm la contractele păguboase și să găsim parteneri onești. Contractul cu Romprest a fost un contract unde mult mai importante au fost interese private decât cele ale cetățenilor din Sectorul 1. Altă explicație nu există pentru ședința de îndată din 8.06.2012 în care s-a aprobat o creștere ilegală a tarifelor cu 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului și care a generat un prejudiciu pentru cetățeni de peste 117 milioane de lei”, a transmis Clotilde Armand.

Aceasta susține că în Sectorul 1 cetățenii plătesc 18 milioane de lei pe lună pentru salubrizarea stradală, când Cluj-Napoca plătește 25 de milioane de lei anual pentru servicii  de salubrizare stradală și deszăpezire.

Conform edilului, diferența de preț dintre tarifele Romprest, în baza unui contract pe 25 de ani, și cele RER, pe perioada stării de alertă, este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an.

RER Ecologic Service București REBU SA este condusă de directorul general Dănuț Nicolae Stănoaia, iar președintele consiliului de administrație este Radu Merica. Compania activează în București, unde a câștigat licitația pentru salubritate în Sectorul 5.

Compania face parte din grupul de firme RER, controlat de grupul german RWE, care a intrat în România în 1996.

Grupul de firme RER are contracte de salubritate în Oradea, Buzău, Timișoara, Brăila și Galați.

Liderul PDL Cezar Preda a fost director general al companiei RER Ecologic Service SA Buzău (1997 – 2001), director general SC Rebu București (2001 – 2003) și secretar Consiliu de Coordonare Asociaţia Română de Salubritate (ARS) în aceeași perioadă, 2001 – 2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...