Primărița care vrea să legalizeze cocaina! Praful alb s-ar putea găsi în farmacii

Publicat: 17 apr. 2024, 07:08, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Primărița care vrea să legalizeze cocaina! Praful alb s-ar putea găsi în farmacii
Primarita care vrea sa legalizeze cocaina! Praful alb s-ar putea gasi in farmacii

Orașul Amstedam ar putea deveni primul oraș din lume unde se legalizează cocaina! Ideea a venit chiar de la primărița capitalei olandeze. Femke Halsema spune că reglementarea drogurilor tari, precum cocaina şi MDMA, este singura modalitate de a combate traficul de droguri şi consecinţele sale „dezastruoase” pentru economia şi securitatea capitalei olandeze, relatează AFP.

Primărița care vrea să legalizeze cocaina

Primărița din Amsterdam, Femke Halsema, vrea să legalizeze consumul de cocaină, pentru a lupta cu traficul de droguri. Halsema este foarte supărată deoarece statul a cedat o piață de miliarde de dolari.

„Am putea să ne imaginăm că cocaina ar putea fi obţinută de la farmacişti sau prin intermediul unei scheme medicale”, a declarat Femke Halsema într-un interviu acordat AFP.

Acesta este, de fapt, un subiect asupra căruia edilul a revenit zilele acestea, deoarece a mai vorbit și în trecut despre legalizarea vânzării, posesiei și consumului de cocaină. În ianuarie, într-un interviu acordat ziarului olandez Financieele Dagblad, Femke Halsema îşi exprima convingerea fermă că dezincriminarea şi legalizarea vânzării de droguri precum cocaina ar putea fi o măsură strategică pentru combaterea crimei organizate şi pentru creşterea siguranţei publice în Amsterdam.

Femke Halsema a subliniat că actuala interzicere a drogurilor a dat, fără să vrea, putere organizaţiilor criminale, permiţându-le să înflorească şi să acumuleze profituri de miliarde de euro.

„Am predat piaţa unor infractori fără scrupule. Aceştia fac miliarde. Între timp, războiul împotriva drogurilor dezorganizează ţări întregi, făcând nenumărate victime şi consolidând modelul de afaceri al infractorilor”, a explicat ea. „Războiul împotriva drogurilor este -doar o veste bună pentru crima organizată-„, mai declara Halsema şi într-un interviu acordat Bloomberg în 2022.

Se pare că cerere există pentru marfa pe care ar vrea să o vândă autoritățile din Amsterdam și aceasta crește de la an la an, dacă este să ne luăm după statistici. Anul trecut, confiscările de cocaină au crescut.  Autorităţile vamale olandeze au capturat aproape 60 de tone de cocaină în 2023, faţă de 51 de tone în 2022. Cele mai mari cantităţi au fost găsite în porturile Rotterdam şi Vlissingen, iar traficul a crescut şi în aeroporturi, potrivit guvernului olandez.