Primarul Capitalei: Putem finanța una-două luni Adăpostul Odăi, animalele nu trebuie să sufere

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Adăpostul Odăi va fi preluat de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), finanţarea fiind asigurată de Primăria Capitalei pentru 1-2 luni, urmând a fi găsite „soluţii pe termen lung”.

„În contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service şi Primăria Sectorului 1 şi pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la Adăpostul Odăi, am solicitat ca ASPA (din subordinea Primăriei Capitalei) să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate. Am primit mai multe semnale şi din partea unor ONG-uri pentru a colabora, în sensul asigurării, în continuare, a adăpostului, hranei şi îngrijirii acestora. Primăria Capitalei poate finanţa acest adăpost, pentru o perioadă de 1-2 luni. În acest interval se pot găsi soluţii pe termen lung. Orice s-ar întâmpla în relaţiile contractuale dintre administraţia publică şi un agent economic sau altul, animalele fără stăpân nu trebuie să aibă de suferit”, a scris, duminică, Nicuşor Dan, pe Facebook.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat vineri, după o întrevedere cu reprezentanţii mai multor asociaţii care luptă pentru protecţia animalelor, că Adăpostul Odăi trebuie închis.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii mai multor asociaţii care luptă de mulţi ani pentru protecţia animalelor despre situaţia de la Odăi şi concluzia este una foarte clară: Lagărul Odăi trebuie închis urgent! Iar primăria Sectorului 1 sub conducerea mea îşi asumă să deschidă patru centre de sterilizare în Sectorul 1! Mulţumesc celor care au participat la această întâlnire şi îi asigur de toată deschiderea Primăriei Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Postarea este însoţită de un clip video în care un reprezentant al asociaţiei pentru protecţia animalelor Kola Kariola afirmă că la întrevedere a propus fie ca Adăpostul Odăi să fie cedat unui ONG care să-l gestioneze cu fondurile alocate de Primărie, însă a semnalat că nu ştie ce ONG s-ar angaja la aceasta, fie închiderea lui definitivă şi relocarea câinilor, precum şi înfiinţarea de către autoritatea locală de centre de sterilizare.

Kola Kariola menţiona, miercuri, pe Facebook că o anulare a contractului cu Romprest pune în pericol viaţa a 750 de câini din adăpostul Odăi, aflat în custodia Primăriei.

Romprest a notificat miercuri Consiliul Local al Sectorului 1 că ar putea limita temporar serviciul de salubrizare din 11 februarie, menţionând că autoritatea contractantă încalcă obligaţiile contractuale care îi revin.

Firma Romprest este nemulţumită de tergiversarea adoptării unei hotărâri de Consiliu Local prin care să se aprobe soluţiile negociate de comisia mixtă de mediere şi operatorul delegat privind eşalonarea debitelor restante şi diminuarea temporară a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...