Primarul comunei Ogrezeni din Giurgiu, denunț în direct! Vizat: președintele CJ, Marian Mina

Jean Jipa, primarul comunei Ogrezeni, a făcut o serie de afirmații incendiare în cadrul unei emisiuni electorale difuzate de o televiziune locală. Jipa afirmă că președintele CJ Giurgiu, Marian Mina, i-ar fi propus să-i ”aducă personal acasă” o importantă sumă de bani, dacă Jipa accepta trucarea unor licitații.

”O rețea de crimă organizată” – așa definește primarul Jean Jipa (fost PSD, actualmente candidat al Pro România) ceea ce s-a întâmplat în județul Giurgiu în ultimii patru ani, în care Consiliul Județean a fost condus de pesedistul Marian Mina.

Jipa afirmă că Mina a încercat, în permanență, să determine primarii să încheie contracte pentru ralizarea lucrărilor cu bani de la Ministerul Dezvoltării numai cu anumite firme agreate de șefii PSD din Giurgiu. Primarul din Ogrezeni a declarat, în direct, că a fost invitat de mai multe ori în biroul șefului CJ, pentru a i se ”recomanda” constructorul, dirigintele de șantier etc pentru lucrările ce urmau să fie executate în Ogrezeni, pe proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării.

Edilul spune că ”a zis ca ei” până la un punct și că, la momentul în care trebuia organizată licitația, a apelat la consultanți specializați și, ca urmare, a economisit 200.000 de euro, bani pe care i-ar fi returnat Guvernului.

”Acesta este, de fapt, adevăratul motiv pentru care PSD Giurgiu nu m-a mai susținut pentru o nouă candidatură: am refuzat propunerile lui Mina, care îmi spusese clar că acești bani în plus urmau să-mi fie aduși acasă!”

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă are dovezi care să susțină aceste afirmații, Jipa a declarat că martor la această discuție a fost ”șeful lui Mina” (adică însuși senatorul Bădălău, nașul președintelui CJ).

În aceasă poveste este implicată și o altă familie celebră în județ – familia candidatului PSD la o primărie vecină: Bucșani (despre afacerile căreia Puterea a mai scris, în trecut), firma respectivei familii fiind, de fapt, cea care ar fi trebuit să câștige licitația de la Ogrezeni (susținută de tandemul Mina-Bădălău).

Mai multe articole...

Cele mai citite articole