Primarul din Berzunți le ia apărarea colindătorilor costumați în soldați ruși

Primarul din Berzunți le ia apărarea cetățenilor după ce, aceștia s-au costumat în soldați ruși și au defilat la o paradă a mascaților. Mai mult, edilul susține că este un obicei la el în sat ca oamenii să ia în derâdere evenimentele importante. 

”Fiecare ceată de acolo, dimineața, la ora 3:00 dimineața, unde vin 1.000 și ceva de oameni, fiecare ceată prezintă un program al ei. A fost o parodie. Ei nu au făcut cu nicio intenție.

Deci vreau să vă spun așa că acei oameni au un comportament extraordinar de civilizat, sunt niște oameni gospodari. Niciodată Berzunțiul nu a fost pro-război, pro-ruși.

Când a fost pandemia, a venit cu o scenetă prezentând cazuri din pandemie. Când a fost pesta porcină a prezentat la fel, când a fost gripa aviară, la fel.

Primarul nu stabilește programul cetelor. Eu îi aștept să ure (n.r. – să ureze), uneori spun de mine rău, așa că nu am știut nici ce s-a pregătit, nici ce voiau să facă și nici ce voiau să spună”, a declarat primarul din Berzunți pentru Antena 3.

Reacția primarului vine la scurt timp, după ce unor colindători din județul Bacău le-a venit o idee ieșită în comun de a se masca la o paradăS-au costumat în soldați ruși și și-au pus simbolul “Z” pe mașini, apoi au defilat la o paradă a mascaților. Doar că simbolul Z este interzis, iar băcăuanii au acum probleme cu legea.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău au deschis un dosar penal în care fac cercetări după ce, în cadrul unei parade cu mascaţi din comuna Berzunţi, mai multe persoane s-au costumat în soldaţi ruşi şi au defilat cu autovehicule imitând pe cele militare, având inscripţionată litera „Z”.

„Poliţiştii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public şi au demarat verificări în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt, iar în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun”, au precizat reprezentanţii IPJ Bacău.

Ce înseamnă simbolul Z

În imaginile apărute în spaţiul online şi care au stârnit comentarii negative, mascaţii din Berzunţi apar îmbrăcaţi în soldaţi ruşi, în care alegorice care simbolizează autovehicule militare dotate cu rachete şi inscripţionate cu litera „Z”.

Mesajele transmise de reprezentanţii mascaţilor din Berzunţi îndeamnă la violenţe şi chiar la viol.

În fiecare an, în localitatea băcăuană Berzunţi are loc o paradă a mascaţilor care abordează diverse teme.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

HALICI NICUSOR

Incompatibilitate gravă a unui candidat la șefia Consiliul Județean Vrancea

La ora actuală se cam știe cine sunt candidații pentru șefia Consiliului Județean Vrancea, dar, din păcate, alegerile din 9 iunie 2024 pot fi...

Cum s-a născut cel mai atrăgător detectiv: Povestea agentului Cooper din...

În universul fascinant al serialului Twin Peaks, creat de David Lynch și Mark Frost în anii '90, se regăsește un personaj cu totul aparte:...