Primarul Nicușor Dan, acuzat de minciună și abuz de un dezvoltator imobiliar

Homing Properties, un dezvoltator imobiliar ce construiește în centrul Bucureștiului, susține că edilul Capitalei nu prezintă în mod real datele referitoare la activitatea sa și chiar abuzează de funcția pe care o ocupă. Disputa survine după ce Nicușor Dan a acuzat dezvoltatorul că ar construi ilegal.

Într-un comunicat de presă transmis vineri, Primăria Generală a Capitalei anunța că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor de construire până la soluționarea cauzei referitoare la casele din strada Icoanei nr. 2 – 8. Demersul fusese făcut de primarul general.

Conform aceluiași document, Poliția Locală ar fi amendat proprietarul cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor de șantier.

„Sunt determinat să opresc mutilarea patrimoniului valoros al Capitalei. Voi continua să apăr clădirile de patrimoniu și să mă opun abuzurilor. Susțin dezvoltarea echilibrată și legală a orașului, nu haiducia imobiliară. Mulțumesc autorităților care au înțeles urgența și au decis în consecință”, anunța Nicușor Dan.

Acuze contrazise de dezvoltator

Constructorul susține că nimic din ce a prezentat municipalitatea nu este adevărat. În primul rând, Procuratura nu a dat nimănui dreptate, doar verifică în prezent dacă plângerea are sau nu temei.

„Reprezentanții Poliției, despre care menționează, au venit și au plecat, constatând că avem toate documentele în regulă. Nu am primit nicio amendă în valoare de 20.000 lei. În data de 31.03.2021, Tribunalul București constată ilegalitatea notificării nr. 960/15.02.2021 emisă de Primarul Municipiului București prin care ni se impunea sistarea lucrărilor. Domnul Primar, constatând el însuși profunda nelegalitate a propriului act, a trimis o adresă de revocare a adresei de suspendare din 15.02.2021”, susțin reprezentanții Homing Properties.

Conform acestora, Ministerul Culturii și Identității Naționale atestă că imobilele în cauză nu reprezintă Monumente Istorice, „contrar celor afirmate în mod eronat și nedocumentat de domnul Primar Nicușor Dan. Nici Asociația „Salvați Bucureștiul” și nici ARCEN nu s-au împotrivit demolării, doar domnia sa, în nume propriu, face acest lucru”, adaugă reprezentanții dezvoltatorului.

Conform acestora, este vorba doar de un exercițiu de imagine al edilului.

„Suntem conștienți în acest moment că interesele personale, politice și de imagine ale domnului Primar Nicușor Dan prevalează asupra funcției publice în care a fost învestit, și îl împing către a abuza de funcția ocupată, atât în relația cu forțele de protecție publică pe care le folosește la discreție, cât și cu investitorii străini față de care duce o politică de atacuri nejustificate și de lipsă totală de deschidere la dialog, în ciuda tuturor eforturilor noastre de a îl contacta pentru o discuție constructivă”, adaugă reprezentanții Homing Properties.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...