Lucrări de demolare oprite de procurori, în centrul Bucureștiului. Mesajul primarului Nicușor Dan

Procurorii bucureșteni au dispus sistarea unor lucrări de demolare în zona centrală a Bucureștiului iar poliția locală a amendat proprietarul cu 20.000 de lei. „Susțin dezvoltarea echilibrată și legală a orașului, nu haiducia imobiliară”, a transmis primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor de construire până la soluționarea cauzei referitoare la casele din strada Icoanei nr.2-8.

„În urma demersurilor efectuate de către Primarul General Nicușor Dan pentru a opri demolarea imobilelor din strada Icoanei nr. 2-8 și a sesizării Primăriei Municipiului București făcute la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, a fost emisă astăzi, 2 aprilie, Ordonanța procurorului prin care s-a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor de construire până la soluționarea cauzei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Generală a Capitalei.

Conform reprezentanților acesteia, Poliția Locală a amendat proprietarul cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor de șantier.

„Sunt determinat să opresc mutilarea patrimoniului valoros al Capitalei. Voi continua să apăr clădirile de patrimoniu și să mă opun abuzurilor. Susțin dezvoltarea echilibrată și legală a orașului, nu haiducia imobiliară. Mulțumesc autorităților care au înțeles urgența și au decis în consecință ”, a declarat Nicușor Dan.

Lucrările de demolare de pe strada Icoanei nr.2-8 au fost suspendate de către Primarul Capitalei, în  30.03.2021.

Totodată, prin Ordonanţa din 02.04.2021, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de executare, fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia.

De asemenea, prin Ordonanţa din 01.04.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control.

„Autorizația de demolare și autorizația de construire pentru casele aflate la adresa Str. Icoanei 2-8 au fost emise pe 1 octombrie 2020, respectiv 27 octombrie, de vechea administrație a Capitalei”, conchide comunicatul PMB.

Dezvoltatorul spaniol Homing Properties, spune, într-o notă de presă trimisă Puterea.ro, că a cumpărat imobilele din strada Icoanei nr. 2-8 în noiembrie 2018, dar înainte a făcut un Due Diligence și s-a adresat Ministerului Culturii, că să verifice dacă vreunul dintre imobile era clasat ca monument istoric, sau era vizat pentru a fi clasat monument istoric. Prin adresele 1869/21.05.2018 și 1870/21.05.2018, Ministerul Culturii a confirmat că niciunul dintre imobilele din Icoanei 2-8 nu era într-o asemenea situație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...