Primarul Romei o susține pe Gabriela Firea

Publicat: 27 mai 2024, 09:10, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ALEGERI , ? cititori
Primarul Romei o susține pe Gabriela Firea
Foto: puterea.ro

Roberto Gualtieri, primarul capitalei italiene, Roma, un apropiat al comunității românești, i-a transmis un mesaj de susținere Gabrielei Firea, candidatul PSD la Primăria Generală București.

”Vreau să îmi exprim toată susținerea pentru campania electorală pe care o conduci la Bucuresti! Orașele noastre sunt legate de o istorie profundă, care a pus bazele unei prietenii privilegiate între cele două popoare ale noastre”, se spune în mesajul adresat Gabrielei Firea.

„Roma se bucură de o mare și frumoasă comunitate română, care are o contribuție esențială la dezvoltarea capitalei noastre.

Chiar și la București italienii se simt ca acasă. Munca lor întărește zi de zi legăturile dintre noi.

Avem foarte mult de muncă împreună, luând în considerare schimbările climatice, conservarea și valorificarea patrimoniului cultural și arhitectonic, mobilitatea sustenabilă, inovația, locuri de muncă, dezvoltarea și ajutorul pentru cei mai defavorizați.

Suntem două mari capitale europene, prin urmare ne dorim ca împreună să promovăm politici social-democrate în orașele și țările noastre, dar și în Europa.

Abia aștept să lucrez împreună cu tine, pentru binele Romei și al Bucureștiului.

Mult noroc și spor la treabă, Gabriela!”, spune în mesajul său edilul Romei.

În Italia, comunitatea românească numără aproximativ 1.200.000 de cetățeni români rezidenți, fiind cea mai numeroasă comunitate străină din Italia. Cea mai mare preponderență a comunității românești este în regiunile centrale și de nord, fiind concentrată în regiunea Lazio, care cuprinde și zona metropolitană a Romei.