Primarul Sectorului 6, întrebat dacă există mafie imobiliară: Mi se pare foarte periculos

Publicat: 15 iun. 2024, 15:55, de Vlad Stefan Orjan, în Imobiliare , ? cititori
Primarul Sectorului 6, întrebat dacă există mafie imobiliară: Mi se pare foarte periculos

Primarul Sectorului 6, liberalul Ciprian Ciucu, a declarat recent la Prima TV că nu există o mafie imobiliară în sectorul pe care îl conduce din 2020. Ciucu, ales cu peste 70% din voturi la scrutinul de duminică, a subliniat că în cei patru ani de mandat nu a primit amenințări de la dezvoltatorii imobiliari și că problemele din urbanism au fost gestionate eficient.

„Ce e aia mafie imobiliară? Când vorbim despre un dezvoltator care mai scapă câte o șpagă la un funcționar? Sau scăpa, pentru că în mandatul meu am schimbat pe zona de urbanism ce era de schimbat, în mare. Existau probleme, dar mici, nu poți să zici că era o corupție generalizată”, a declarat primarul. El a menționat că nu a fost amenințat niciodată și că a transmis clar mesajul că nu tolerează corupția: „Nu veniți, că nu e bine pentru nimeni, nici pentru mine, nici pentru voi”.

Ciucu a criticat, de asemenea, retorica împotriva dezvoltatorilor imobiliari, considerând-o periculoasă și contraproductivă pentru dezvoltarea orașului. „Statul nu e în stare să construiască locuințe. Un oraș trebuie să se dezvolte și se dezvoltă dacă vin oameni în el, altfel ei pleacă afară. Mai mult, apar business-uri, vin bani la buget, pe care noi îi întoarcem în calitatea vieții oamenilor”, a explicat primarul.

El a subliniat importanța dezvoltării legale și a echilibrului între profit și calitatea vieții. „Mi se pare foarte periculos să continuăm cu acest discurs al urii. N-am găsit dezvoltator care să facă ceva frumos și de calitate. Toți vor să-și maximizeze profitul. La mine a fost simplu: nu mă opun dezvoltării, dar hai să o facem legal!”, a spus Ciucu. Primarul a dat și un exemplu concret: „Vrei să faci 2.000 de apartamente, înainte vii să-mi faci o școală acolo. Mai întâi recepționezi școala și apoi recepționezi apartamentele”.

Declarațiile primarului Ciprian Ciucu vin în contextul în care subiectul corupției și al dezvoltării imobiliare a fost intens dezbătut în București, iar primarul Sectorului 6 pledează pentru o dezvoltare urbană sustenabilă și legală, fără a bloca progresul economic al orașului.