Primarul Sucevei mărturisește drama prin care a trecut: Dumnezeu ne-a ferit de această cumpănă

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a povestit experiența neplăcută prin care a trecut: în noaptea în care a izbucnit incendiul în Secţia Ginecologie a Spitalului Județean Suceava, fiica lui şi nepotul născut de o zi s-au numărat printre pacienţii evacuaţi. Alesul local a spus că dacă salvatorii ar fi întârziat 5-10 minute, fumul gros ar fi creat probleme.

Primarul Ion Lungu a fost primul reprezentant al autorităţilor locale care a venit la spital în noaptea incidentului. „Am fost primul reprezentant al autorităţii publice sosit la faţa locului. Am urcat până la locul unde s-a produs incendiul. Când am ajuns eu, flăcările erau deja stinse. 

Era foarte multă apă acolo. Erau pompierii. A fost o demonstraţie de profesionalism din partea pompierilor conduşi de şeful ISU Suceava, colonelul Costică Ghiaţă.  La fel de important, conducerea spitalului, în frunte cu managerul Alexandru Calancea, a coordonat activitatea de evacuare şi de întoarcere în saloane. 

În acea stare, în care nu ştiam exact cât au fost afectate saloanele, am căutat cazare pentru oamenii de pe hol. Am discutat cu ei şi i-am calmat. Îi mulţumesc domnului Ştefan Mandachi că s-a oferit să ne pună la dispoziţie în hotelul lui 46 de camere încălzite. Din fericire nu a fost nevoie de acele camere”, a spus Ion Lungu.

Eu sunt un bun mărturisitor şi cred în Dumnezeu, îl mărturisesc, şi Dumnezeu ne-a ferit de această cumpănă. Am discutat cu domnul colonel Ghiaţă şi mi-a zis că dacă se mai întârzia 5-10 minute cu evacuarea, fumul gros crea mari probleme. Ar fi existat chiar victime, mai ales la Secţia de Obstetrică-Ginecologie, acolo unde a izbucnit incendiul. Eu am trăit o dramă personală. În spital era şi nepoţelul meu născut de o zi. S-a evacuat şi el pe scara de urgenţă cu fata. Am avut nişte emoţii imense. Mulţumesc lui Dumnezeu că totul s-a încheiat cu bine. În primul rând, oamenii profesionişti şi-au făcut datoria. Sunt de felicitat pompierii, dar şi angajaţii de la spital pentru că au respectat procedurile”, a adăugat alesul local.

Un ventilator supraîncălzit dintr-un grup sanitar a cauzat incendiul. Focul a fost stins după doar câteva minute şi nu a apucat să se extindă. În acest timp, angajaţii spitalului au evacuat 300 de persoane, dar nu în exterior, ci în holul şi pe secţiile de la parterul clădirii cu peste 1.000 de paturi.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...