Primarul unui oraș ucrainean le cere locuitorilor să plece, dacă vor să trăiască

Primarul din Mykolaiv, Alexander Senkevich, a declarat că situația din oraș este gravă din cauza bombardamentelor constante ale rușilor și a îndemnat cetățenii să se evacueze către zone mai sigure.

„Situația generală este foarte proastă. Suntem bombardați zilnic. În total, 111 persoane au murit până în prezent. Una dintre ei este un copil. De asemenea, avem 502 răniți, inclusiv 6 copii. Ne bombardează aproape în fiecare zi cu diferite tipuri de bombe. Aproximativ 80% dintre ele sunt de tip cluster. Adică, mai multe sisteme de rachete de lansare, cum ar fi „Smerch” sau „Uragan”… Recomand tuturor să plece din oraș. Până în prezent, conform calculelor noastre, din 480.000 de locuitori din Mykolaiv, cât erau înainte de război, aproximativ 230.000 mai sunt în oraș”, a spus Sienkiewicz.

De asemenea, el le cere oamenilor să nu se întoarcă la Mykolaiv până când apărătorii ucraineni nu vor împinge inamicul mai departe în Herson sau chiar în Crimeea.

Potrivit acestuia, Mykolaiv este bombardat din regiunea Kherson, deci este imposibil să se bazeze pe alarmarea cu sirene, din cauza distanței mici dintre orașe. De multe ori, acestea sună după ce bombele explodează.

În plus, există o problemă cu apa potabilă în oraș.

„Economia orașului este la pământ. Marile afaceri nu funcționează. În medie, – 90% nu mai funcționează”, a adăugat primarul.

Președintele Volodimir Zelenski a făcut o călătorie de lucru în regiunea Mykolaiv, în cadrul căreia a discutat cu conducerea regiunii despre starea economiei, modalitățile de rezolvare a problemelor de infrastructură și situația din agricultură.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole