Un pas spre ieșirea Poloniei din UE? Primatul dreptului polonez asupra dreptului comunitar a intrat oficial în vigoare

Decizia luată de guvernul polonez referitoare la primatul dreptului polonez asupra dreptului comunitar a intrat oficial în vigoare, potrivit Le Monde.

Această decizie pune deci în discuție un principiu-cheie al aderării la Uniunea Europeană, prin declararea anumitor articole importante ale tratatelor Uniunii Europene ca fiind „incompatibile” cu Constituția poloneză.

Acest act ar putea amenința finanțarea Poloniei de către Uniunea Europeană și este văzută ca un posibil prim pas spre ieșirea țării din UE, apreciază cotidianul francez. În context, EURACTIV citează un sondaj recent de opinie conform căruia peste două treimi din cetățenii români consideră că țara ar trebui să-și apere interesele dacă acestea contravin legislației UE, chiar și dacă acest lucru ar presupune părăsirea UE.

Aproximativ o treime din respondenți cred că ieșirea din UE nu ar afecta interesele naționale. Totuși, peste jumătate din respondenți consideră că România va avea o dezvoltare economică mai bună în cadrul UE, mai notează Euractiv.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole